Etusivu Foorumit Päävalikko 2cv-projektit Biili Hollannista – flossen amiploki

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 173)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #125143

  Tervehdys!

  Jos nyt sattuisi tulemaan tilaisuus hankkia auto Hollannista, niin millainen paperisota siellä autokauppoihin liittyy?

  Tehdäänkö kauppa viranomaisen luona? Leikitäänkö tilapäiskilvillä? Yms.

  Kell kokemusta on, sen jakakoon…

  Ps. Saksalainen käytäntö onkin jo tullut tutuksi.

  #151346

  Paikallisella katsastuskonttorilla tehdään export-(vienti)rekisteröinti entisen omistajan kanssa sinun nimiisi. Siinä saa 2 viikkoa ajoaikaa (ainakin katsastetulle kulkimelle) ja komiat käsinkirjoitetut muovikilvet. Vakuutusta ei saa samasta paikasta, mutta pelkällä valmistenumerolla voit ottaa liikennevakuutuksen myös omasta suomalaisesta vakuutusyhtiöstä.

  Suomen tullissa haet sitten tarrakilvet. Jos on jo kotimainen vakuutus, uutta ei tarvitse ottaa. Jos tarkoitus on hetimiten tullata, rekisteröidä ja katsastaa ajoneuvo, ajoluvan saa 3 kuukaudeksi, jona aikana viimeistään pitäisi tulla autoveropäätös. Sitten vain autoveroilmoitus vireille 5 päivän kuluessa. Ennen piti rekisteröintikatsastus aloittaa 10 päivän kuluessa, mutta tämä määräys on poistunut. Voi odottaa ensin autoveropäätöstä ja ajaa siirtokilvillä. Vaihtoehtoisesti yhden päivän siirtoluvalla kulkimen voi ajaa omaan pihaansa ja hoitaa tullaukset ja rekisteröinnit joskus myöhemmin. Jos viet kulkimen trailerilla kotiisi, ei tarvitse mitään ajolupia hankkia.

  Periaatteessa kai suomalainen siirtolupa (tarrakilvet) olisi mahdollista hakea jo etukäteen kotimaasta, jos on kulkimen paperit esittää.

  #151347

  Aikalailla saksalaiselta kuullostaa, paitsi nuo käsin kirjoitetut kilvet 😀

  Eli, arkipäivänä virka-aikaan pitää perillä olla, jotta homman saa hoidettua.

  Noh, saapa nähä, miten käy… tuleeko reissua vai ei.

  #151348

  – 😈 😳 näin mullekin tullissa kerrottiin mutta muutaman päivänpäästä tuli ukaasi että katsastus täytyy aloittaa, kun ei ollut mahrollista koska olin aloittanut korjauksen antoivat kaksiviikkoa aikaa lisää ja vielä toisenkin kerran. mutta sitten tuli uusi päätös että ellei katsastusta viikonsisällä aloiteta niin verotusta ei suoriteta !näin eteläisessä tullipiirissä. :mrgreen:ps. entiä olisko selvinnyt vaikka verotta ❓ ❓

  #151349

  Nykyäänhän ei enää tarvitse hankkia suomalaisia tarrakilpiä uittoautoon jos ulkomaalaiset (eu-laiset ilmeisesti vaan käy) kilvet ja vakuutus on vielä voimassa. Ja niillä on sitten lupa ajaa yhtä pitkälle kuin tarrakilvilläkin eli verotuspäätöksen saamiseen asti (vai verolaskun eräpäiväänkö se oli?)

  #151350

  Hollannissa katsastukset tehdään korjaamoilla, joilla on siihen lupa. Jokaisesta katsastuksesta korjaamo tekee ilmoituksen keskusvirastoon (RDW, Centrum voor voertuigtechniek en informatie), joka pistokokeina kutsuu osan autoista vielä omaan tarkastukseensa. Jos määräys tähän viranomaistarkastukseen tulee, auto on vietävä sinne samantien.

  Hyväksytystä katsastuksesta korjaamo antaa todistuksen (keuringsrapport).

  Samainen RDW hoitaa rekisteröintiasiat. Rekisteröintiä ei voi hoitaa katsastuskorjaamoilla, vaan on mentävä RDW-toimistoon.

  #151351

  Vähän alkaa näyttää siltä, että Hollannin keikka tästä tulee..

  Tässä voisi samalla keräillä hyviä vinkkejä itse matkan taittoon, kun edellisestä Saksan keikastanikin on jo useampi vuosi.

  Aloitetaan vaikkapa siitä, mitä kautta sieltä kannattaa tulla pois. Rostockin kautta on joskus tullut tuotua farkkumersu ja pitkällä kaavalla, Tanska-Ruotsi, ässämersu.

  Lübeckin (Trave) kauttako sieltä näppärimmin tulisi? Pitääkö laivalippuja varailla etukäteen vai ajella vain satamaan? Mitä laivayhtiöitä siellä on tarjolla?

  Ps. Tarjoaako kaikki suomalaiset vakuutusyhtiöt noita vakuutuksia?

  #151352

  Parhaillaan hyvä tarjous Trave – Hesa, jota itsekin juuri käytimme. Varaus kannattaa tehdä etukäteen.

  KEVÄTTARJOUS SAKSAAN ALK. 99€ / HENKILÖ!

  Matkusta nyt keväällä erityisedullisesti Saksaan Finnlinesin Star-luokan laivoilla. Hinta 99€ / henkilö / suunta, lapset 49,50€ voimassa kaikilla lähdöillä 15.6.2009 asti. Hinta 99€ sisältää yhden suuntaisen matkan Star-luokassa, B-hytissä sekä ajoneuvon (max 6m. pitkä ka max 2,1m. korkea) kuljetuksen. Hytissä pitää olla kaksi maksavaa aikuista. Yksin matkustavalle on samaan hintaan mies/naispaikka mahdollinen.

  Rättäri - Citroen 2CV
  https://www.facebook.com/groups/168107986665515/

  #151353

  Tuo on hyvä vinkki! Mukaani lähtee meitin 15v miehen alku, joten tulee tuo kahden aikuisen klausullikin täytettyä sitä kautta…

  Ps. Sain tuolta takavasemmalta sellaisen vinkin, jotta apua-helppi kannattaa ottaa mukaan myös sen takia, että on mahdollista löytää jotain muuta kivaa, jos tämä noutoyksilö kuitenkin osoittautuu pommiksi.

  #151354

  Jos ylläpito parhaaksi näkee, niin tämän ketjun voi myös heivauttaa tuonne ‘Matkalle’-osioon.

  #151355

  @ernest wrote:

  – 😈 😳 näin mullekin tullissa kerrottiin mutta muutaman päivänpäästä tuli ukaasi että katsastus täytyy aloittaa, kun ei ollut mahrollista koska olin aloittanut korjauksen antoivat kaksiviikkoa aikaa lisää ja vielä toisenkin kerran. mutta sitten tuli uusi päätös että ellei katsastusta viikonsisällä aloiteta niin verotusta ei suoriteta !näin eteläisessä tullipiirissä. :mrgreen:ps. entiä olisko selvinnyt vaikka verotta ❓ ❓

  Piti vielä oikein varmistaa tuo 10 päivän asia, kun tullin nettisivuillakin väitettiin edelleen, että “ajoluvan voimassaolo päättyy, jos rekisteröintikatsastusta ei aloiteta 10 päivän kuluessa ajoluvan myöntämisestä”.

  Tullilla on netissä näemmä vanhentunutta tietoa, koska nykyään ei enää anota “ajolupaa” vaan “ilmoitetaan käyttöönotosta” ja tuota 10 päivän määräaikaa ei enää uudessa lomakkeessa mainita, vaan katsastuksen voi aloittaa milloin haluaa, vaikkapa vasta verotuspäätöksen saatuaan. Näin selitettiin Vaasan tullissa. Muutos on ilmeisesti aivan tuore juttu.

  Tämän voi täytellä jo vaikka laivalla:
  http://www.tulli.fi/fi/06_Sahkoinen_asiointi/05_Lomakkeet/02_Autoverolomakkeet/83_s_09.pdf
  Tämä jätetään ensin TULLIN luukulle leimattavaksi ja ajoluvan saa AKEn luukulta. Näin ainakin Vuosaaressa.

  Itse otin suomalaisen vakuutuksen (Tapiolasta) puhelimitse Hollannista. Oli hermojariipivää odotella puhelujonossa minuuttitolkulla ja tuntea kuinka saldo kasvaa… “kaikki virkailijamme ovat juuri nyt varattuja, palvelemme teitä hetkisen kuluttua”.

  #151356

  :mrgreen: näinhän mullekin vilhovuurenkarulla kerrottiin 7.4 kun veinpaperit verotustavarten mutta 8.4 oli lähetetty lisäselvityspyyntö, tarvitsemme suomalaisen 😈 rekistöröintikatsastustodistuksen kirjallisesti 22.04 mennessä ja 14.5 lähetetyssä kirjallisesti 28.5 mennessä tai tulli tekee päätöksen olla verottamatta. näin käytin kulkimen näytillä kesken korjauksen ! :mrgreen:

  #151357

  Oma kokemukseni Helsingistä on samanlainen. Suomalainen rekisteröintitodistus vaadittiin, jotta autoveroasia saadaan eteenpäin. Nyt odottelen päätöstä:)

  Mistään mitään tietämättä saattaa olla, että muualla ei tuota olisi vielä vaadittu.

  #151358

  @ernest wrote:

  tarvitsemme suomalaisen 😈 rekistöröintikatsastustodistuksen kirjallisesti

  Ilmeisesti tuo rekisteröintikatsastus on eri asia kuin vuosikatsastus. Vuosikatsastusta ei tarvitse tehdä, jos on voimassa oleva EU-alueelta…

  Kattovat lähinnä, että varotuskolmio on oikeaa tyyppiä ja kyljet varmasti pilattu sivuvilkuilla (’84 ->) yms.

  #151359

  Hinnoissa on muuten paljon eroa. http://www.katsastushinnat.fi
  Rekisteröintikatsastus: Ensi kertaa suomessa rekisteröintikatsastettava 120,00 euroa -170,00 euroa
  Ja ilmeisesti yli 200 e hintoja peritään samasta työstä. Itse valitsin halvimman – tässä tapauksessa tattarisuolla sijaitsevan konttuurin. Ei valittamista.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 173)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.