Nyytiset on Suomen 2CV-Killan jäsenlehti, joka ilmestyy 6-7 kertaa vuodessa (parillisina vuosina 6 kertaa ja parittomina vuosina 7 kertaa). Lehti on A5-kokoinen (sivunkoko 148×210 mm, leveys x korkeus). Neliväripainatus, kaikki sivut värillisiä. Sivumäärä vaihtelee aineiston mukaan 50-90 sivun välillä. Lehti postitetaan kotiin Suomen 2CV-Killan jäsenille ja yhteistyökumppaneille.

Jo ilmestyneet Nyytiset voi lukea arkistosta.

Nyytiset aineisto- ja ilmestymispäivät 2024

Nro  Aineistopäivä Jakeluviikko
2/24  1.3.2024  14
3/24  1.5.2024  23
4/24  1.7.2022   32
5/24  1.9.2022   40
6/24  1.11.2024  50

Aineistot aineistopäivän iltaan mennessä sähköpostitse osoitteella nyytisaineisto@2cv.fi, lisätiedot ja tiedustelut puhelimitse 0400-615510 tai ottopoika@2cv.fi

Aineisto-ohjeet

Nyytisten toimitus ottaa mielellään vastaan artikkeleita, kirjoituksia, piirustuksia ynnä muuta mielenkiintoista julkaistavaksi Nyytisiin!

  • Kaikki Nyytisiin menevä materiaali sähköpostiosoitteeseen nyytisaineisto@2cv.fi
  • Otsikoi sähköpostisi selkeästi esimerkiksi: ”Nyytisiin juttu: Matkakertomus”
  • Liitä teksti .PDF tai .DOCX muodossa. Esimerkiksi siis Word-ohjelmalla kirjoitettu teksti sopii hyvin. Pääasia, että teksti on liitteenä, eikä kirjoitettuna sähköpostin viestikenttään. Muista kirjoittaa juttusi otsikko tekstiisi!
  • Jos jutussasi on kuvia, liitä ne sähköpostiviestiin ja nimeä jokainen kuva selkeästi, esimerkiksi “matkakertomus_kuva1”. Jos haluat tietyn kuvan juttusi tiettyyn kohtaan, kirjoita tekstisi joukkoon sulkeissa kuvan nimi. Esimerkki:

Seuraavaksi suuntasimme vuoristoon, josta näkymät olivat upeita!
(matkakertomus_kuva1)
Yövyimme kuvassa näkyvässä mökissä ja aamupalan jälkeen jatkoimme matkaa.

  • Jos kuvat voivat sijaita missä tahansa kohtaa tekstiä, niitä ei tarvitse mainita tekstissä. Riittää, että ne liitetään samaan sähköpostiviestiin.
  • Myynti- ja ostoilmoitukset voi lähettää joko sähköpostiin nyytisaineisto@2cv.fi tai tekstiviestillä Ottopojalle puhelinnumeroon 0400-615510. Muista laittaa ilmoitukseesi omat yhteystietosi.
  • Jos sinulla on valmis tapahtumailmoitus, voit lähettää sen sellaisenaan sähköpostiin nyytisaineisto@2cv.fi. Tällöin ilmoituksen tulisi olla yhden A5-sivun kokoinen. Myös ilmoituksen voi lähettää erillisenä tekstinä ja kuvina, jolloin Ottopoika muotoilee niistä sopivan ilmoituksen Nyytisiin. Tällöin noudata juttuja koskevia ohjeistuksia.

Kaikki lehteen tuleva materiaali tulee lähettää viimeistä aineistopäivää noudattaen.

Nyytiset lehti taitetaan Adobe InDesign ohjelmistolla, jos haluat toimittaa valmiita sivuja pyydä sivupohja Ottopojalta.

Mikäli teet kokosivun kokoisen mainosaineiston, jossa on kuva tai grafiikkaa joka tulee sivun reunaan saakka, pitää aineistossa olla ylimääräinen 3 mm leikkausvara (bleed) joka sivulla.

Kuvien lähettäminen lehteen

Toimituksen sähköpostiin voi lähettää yhdessä viestissä maksimissaan 25 Mt liitetiedostoja. Älä pienennä tai rajaa kuvia, lähetä ne sellaisenaan. Rajausohjeet voi laittaa sanallisesti, mikäli jossakin kuvassa on jotakin minkä et halua näkyvän lopullisessa julkaisussa.

Kuvat tulee lähettää liitetiedostoina, ei “tyylin” etsi kuvat Killan Facebookista. Eli jutun toimittajan tulee etsiä itse juttuun haluamansa kuvat jos ei muuta ole sovittu.

Älä pakkaa kuvia, se on turhaa, koska JPG kuvat ei juurikaan pienene pakkaamalla.

Esimerkki sähköpostista