Venttiilien suoja-aine vs. Shell V-Power Nitro+ bensiini

Shell V-Poweria rättäriin
Kuva: Open Grid Scheduler

Lähetin jokin aika sitten itseäni hieman askarruttavan kysymyksen Shellin asiakaspalveluun, koskien Shell V-Power Nitro+ bensiiniä. Kysymykseni kuului näin:

Hei,
olen Citroen 2cv (rättäri) harrastaja ja tottunut käyttämään bensiinin seassa ns. venttiilien suoja-ainetta (lyijynkorvike) estämään venttiilien palamista ja moottorin karstoittumista. Shell huoltamon sattuessa matkan varrelle, niin käytän polttoaineena aina Shellin V-Power Nitro+:saa.

V-Powerin tuote selosteessa puhutaan imuventtiilien puhtaudesta seuraavaa:
Kehitetty sekä pitämään että myös aktiivisesti puhdistamaan likaa, joka voi vaikuttaa suorituskykyyn alentavasti. Shell V-Power Nitro+ sisältää erityiskomponenttia, joka estää likaa kerääntymästä imuventtiileihin ja polttoainesuuttimiin. Näin bensiini auttaa moottoria lisäämään tehoa ja suorituskykyä.

Kysyymys kuuluukin onko tuo venttiilien suoja-aineen käyttö V-Power polttoaineen kanssa turhaa, vai  onko suoja-aine syytä lisätä siihenkin?

Terveisin,
Mika Koivunen

PS. Toivon selkeää ammattimaista vastausta, jonka voin julkaista myös kerholehdessämme. Eli ei mitään ylimalkaista joo, kyllä / ei. Vaan mieluiten jonkin asiantuntijan mielipide, perusteluineen.

Ajattelinkin nyt kerholehden sijaan julkaista vastauksen täällä nettisivuillamme, koska aihe saattaa herättää keskustelua. Saamani vastaus kuuluu näin:

Hei,

Kiitokset kysymyksestänne. Emme anna suositusta suoja-aineen lisäämisesta tuotteeseemme sillä Shellin V-Power Nitro+ sisältää jo itsessään ensiluokkaisen lisäainepaketin. Lisäaineistuksia ja niiden annostelua on kehitetty vuosien vieriessä mittavasti ja tältä osin nykypäivän polttoaineet ovatkin poikkeavia siihen verrattuna mitä ennen vanhaan myytiin. Kuten tuossa jo itsekin olitte tietoa keränneet niin V-Power Nitro+ ei ainoastaan pidä mm. imuventtiilejä ja polttoainesuuttimia puhtaana vaan jopa puhdistaa mikäli ovat edeltävien polttoaineiden käytön myötä päässyt likaantumaan.

Toivottavasti vastauksestamme oli apua.

Terveisin / Regards
Daniela Heinämaa
Asiakaspalvelu
St1 Oy


Mitä mieltä sinä olet asiasta, kerro mielipiteesi foorumillamme. Tässä linkki aiheeseen.
https://www.2cv.fi/keskustelut/aihe/venttiilien-suoja-aine-vs-shell-v-poer-nitro-bensiini/