Classic Motorshow 2018

Classic Motor Show 2018

Classic Motorshow 2018 vietettiin pois menneenä viikonloppuna Lahden messukeskuksessa, jonne ranskalaismerkkien (Citroën, Peugeot, Renault, Panhard ja Simca) kerhot yhteistuumin laativat jälleen kerran näyttävän osaston.

Perhekeskeisen teeman ympärille rakennettu Ranskalainen Avenue, tällä kertaa rantakatu -teemalla, keräsi mukavasti yleisöä.

Suomen 2CV-Kilta juhlisti 2CV:n 70-vuotista taivalta. Killan jäsenistön toimesta paikalle oli saatu hieno 2CV AZU vm. 1961, joka valotti hieman sätkäretkeilyn hehkeyttä ja välineistöä. Hieno löytö oli myös varsin rajattuna eränä valmistettu 2CV Perrier alkuperäisine varusteineen. Ja tietysti sokerina pohjalla 2CV-Killan omistuksessa oleva, ensimmäinen maahan koskaan tuotu 2CV vm. 1952 “Remiere”, joka oli kerrassaan upeassa kunnossa. Paikalle oli myöskin saatu aitoa chansonia tarjoillut upeaääninen trubaduuri Rauni Rokka, wanhoja kiltalaisia hänkin. Tuoreimpana 2CV:nä näytteillä oli Charleston vm. 1990.

Ranskalaisella Avenuella järjestettiin myös Koppa Cup 2018 ensimmäinen osakilpailu, eli auton venttiilikopan ympärille oli rakennettu pienoiskokoinen mäkiauto, ja näillä autoilla sitten kisailtiin maineesta ja kunniasta. Seuraavat osakilpailut pidetään Ranskalaisessa visiitissä ja kolmas Lokakuun eka -tapahtumassa Kossun pajalla.

Classic Motorshow:n tämänvuotinen teema oli brittiautot, monenmoista laitosta on vuosien saatossa sumujen saarella rakenneltu. Ja tänäkin vuonna harrasteautoparkki pullisteli hienoja kulkuneuvoja.

Tarkempaa tarinaa Classic Motorshown tiimoilta voit lukea seuraavasta Nyytisestä, joka julkaistaan noin kuukauden kuluttua.

Kirjoitti: Vesa Lappalainen