Korjaustapahtumassa tapahtunutta, Hy-Riläiset kiittää!

Korjaustapahtuma 2017, Hy-Ri

Suomen 2cv-Kilta ry:n syksyn korjaustapahtuma pidettiin Hy-Rin järjestämänä Hyvinkään Autoexpertin tiloissa, kiitos yrittäjälle tilojen lainasta. Suuresta ilmoittaumismäärästä johtavasta tilojen toimivuuden jännittämisestä huolimatta, koulutus kuitenkin onnistui. Paikalle saapuneet 37 ”oppilasta” jaettiin kolmelle rastilla, jotka kaikki kävi läpi.

Ensimmäisellä rastilla Takapiru Henkka Castrén näytti kuinka moottorin kampiakselin stefat pääsee vaihtamaan ja kuinka ne vaihdetaan. Rastilla pääsi myös kyselemään ja keskustelemaan muista moottoriin liittyvistä kysymyksistä.

Kakkosrastilla Kiltakapteenimme Joel Inkiläinen vaihtoi ammattimaisesti kolmeen kutosen moottoriin mäntä-sylinterisarjat, oppilaiden seuratessa vieressä tarkkaavaisesti. Rastilla syntyi myös keskustelua työhön liittyvistä toimenpiteistä.

Kolmannella rastilla Martti ”Masa” Paavola korjasi edellisten rastin moottoreista löytyneitä huonoja tulpan, imu- ja pakosarjan kierteitä Helicoil-metelmällä. Huonoimmassa kunnossa oli Ottopojan moottorin kierteet, jotka on suullisen tiedon mukaan pilattu Jyväskyläläisessa koneistamossa tai jo ennen sitä. Nyt kierteet on kunnossa ja yksi pakosarjan viritys voidaan taas korjata pinnapultilla.

Lopuksi yleisön pyynnöstä Joel vielä kertasi ja näytti venttiilien säädön vaiheet. Testailtiin siellä myös kärkikotelon sisuskalujen kasaamista, joka on helppo homma jos tietää ja muistaa sopivan työjärjestyksen.

Hy-Ri kiittää lämpimästi kaikkia tapahtumaan osallistuneita!

PS. Kuvien alla kysely, mikä olisi seuraava toivottava koulutuksen aihe.

Kenttiä ei löytynyt.