Tiistai epidemia – Hy-Ri-läiset Punkassa

Kuva: Jukka Prinkkilä
Kuva: Jukka Prinkkilä

Hy-Rin tiistai epidemia jatkuu ja Ullan Pullan sijasta ollaan siirrytty vaihtevimpiin eväisiin. eIlen vuorossa oli grilli-ilta Hellakiven Veikon pihamaalla Riihimäen Punkassa. Säätiedotuksen ennustaman kehnon sään vuoksi osanotto jäi hieman viimeaikaista pienemmäksi, ilmaisesta makkaratarjoilusta huolimatta. Kiltaveljet Esa ja Henkka Tu-Jä-Ke:stä täydensivät hieman joukkoa. Paikalla oli myös lähes joukko naisia, kun paikalla oli Veikon ja minun rouvan lisäksi vielä Hurmeen rouva.

Veikon grillissä valmistui riittävä määrä makkaraa ja lisukkeeksi oli kanin ruokaa, eli salaattia. Sinapiksi toin perinteistä kotisinappia, mutta Veiko sanoi että ei syö “omenahilloa”. Joten pöydästä löytyi myös hieman vahvempaa Põltsamaa Kange sinappia. Poistaa kuulemma nuhan, kuumeen ja yskän. Jos potku ei riitä voi kuulemma sekoittaa joukkoon hapanero jauhetta.

Jälkiruuaksi oli Anun leipomaa mustaviinimarjapiirakkaa ja kahvia. Veikon kahvimasiinasta tuli ilmeisen hyvää kohvia, koska Vilma sai sitä sisältää kantaa tiuhaan tahtia. Itsekin join useamman kupin. Niille jotka ei ollut paikalla kerrottakoon että Veikon pressukatoksen alle sopi sateen suojaan lähes kaikki, niiltä muutamalta pisaralta, mitä taivaalta tuli.

Kiitos Veikolle, Anulle, Vilmalle ja Väinölle vieraanvaraisuudesta ja lisäksi kaikille mukana olleille!

– mika –