Etusivu Foorumit Päävalikko Ylläpidon tiedotteet Suomen 2CV-Killan Raati tiedottaa 2011

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #126584

  Periaatteet Killan keskustelufoorumilla ja Nyytisissä käytävään keskusteluun

  Aika ajoin nousee keskusteluissa, varsinkin nettifoorumilla, esille se, mitä ja mistä Killan sisällä saa keskustella ja miten Raati tähän keskusteluun osallistuu sekä miten mielipiteiden esittämiseen Raadin toimesta puututaan.
  Tästä aiheesta keskusteltiin myös äskeisessä JP-kokouksessa, ja koska asiaa pidettiin tärkeänä olemme keränneet tähän yhteevedon niistä periaatteista joita Raati Killassa käytävään keskusteluun soveltaa.

  Monesti on kysytty miksi Raati ei osallistu nettikeskusteluun eikä kommentoi siellä esitettyjä asioita ja väitteitä. Raadin vaitonaisuuteen on montakin syytä ja tässä niistä tärkeimmät:
  – Ensiksi Raati ei ole yksi henkilö; kukaan raatilaisista ei voi esittää julkisesti mielipiteitään Raadin ja vielä vähemmän koko Killan nimissä ellei siitä ole olemassa yhteistä päätöstä.
  – Raadin kokouksia on suhteellisen harvoin, joten ajallisesti raati ei pysty olemaan reaaliajassa keskutelussa mukana.
  – Foorumilla käytävä keskustelu lähtee liikkeelle yleensä aina yhden henkilön mielipiteestä tai kokemuksesta. Kakkia asiaan vaikuttavia seikkoja ei tunneta eikä niistä ole tietoa. Täten kannanotot ja pahimmassa tapauksessa päätökset voisivat perustua virheelliseen tietoon ja niitä jouduttaisiin pahimmassa tapauksessa perumaan ja muuttamaan. Tämä olisi omiaan vain lisäämään hämmennystä.
  – Killan keskustelupalstoilla toimii myös Kiltaan kuulumattomia keskustelijoita joten Killan sisäisten asioiden käsittely siellä Raadin suulla olisi sopimatonta maksavia jäseniä kohtaan
  – Raadin ensisijainen tehtävä on hoitaa nomaaliin yhdistystoimintaan liittyvät asiat ja kehittää tulevaisuuden toimintaa. Raati ottaa mielellään vastaan kommentteja ja ehdotuksia. Kaikki tällaiset asiat käsitellään ja niistä tehdään asianmukaiset päätökset.
  – Raati myös seuraa käytävää keskustelua ja ottaa niihin tarvittaessa kantaa.
  – Raatilaiset voivat olla yksityishenkilöinä mukana keskusteluissa niin halutessaan.

  Myös siihen miten keskustelupalstan käyttöä valvotaan on olemassa yksinkertaiset ja selvät säännöt. Ne ovat juurikin ne samat mitä sovelletaan kaikkeen muuhunkin julkiseen keskusteluun, kuten:
  – Kaikki mielipiteet ja kannanotot, eriävätkin, ovat sallittuja ja jopa tervetulleita
  – Jokainen palstalainen osallistuu keskusteluun omalla henkilökohtaisella vastuullaan vaikka nimimerkin takana esiintyykin,
  – Raati ei sensuroi esitettyjä mielipiteitä, ei foorumilla eikä Nyytisissä, elleivät ne:
  – Herjaa taikka loukkaa toista henkilöä
  – Aiheuta taloudellisia menetyksiä Killalle tai muuten vaaranna sen toimintaa
  – Ole yleisesti hyväksyttyjen julkaisuohjeiden vastaisia

  Internetin keskustelufoorumille kirjoittaessaan kannattaa muistaa, että sinne kirjoitettu viesti voi levitä paljon laajemmalle kuin pelkästään palstalaisille, ja että sinne kerran kirjoitettua ei enää saa poistettua.
  Myös yksityisiä ja henkilökohtaisia tietoja kuten nimiä, posti- ja sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita jne. tulisi keskusteluviesteissä välttää.

  Raati, tai Kilta yleisemmin, ei myöskään halua tai edes voi toimia tuomarina killan jäsenten keskinäisissä tai kolmannen osapuolen välisissä erimielisyyksissä. Jokainen jäsen vastaa itse aina henkilökohtaisesti omista tekemisistään kuten nettikeskustelun seurauksista, nettin kautta tapahtuvasta osto- ja myyntitoiminnasta jne. Raati ei ulkopuolisena halua puuttua tällaisiin asioihin muuten kuin antamalla asiantuntija-apua. Tällainen apu voi olla esimerkiksi lausunnot ja todistukset kulkimien alkuperää ja ikää selvitettäessä, auton reaalisen arvon määritystä, käännösapua sekä jäsenten vapaassa käytössä olevaa arkiston tietopalvelua.

  Tässä esitetyt periaatteet ovat linjassa Killan protokollan, perinteiden ja hyvien julkaisuperiaateiden kanssa. Elävän Killan merkki on se, että sen sisällä käydään rakentavaa keskustelua tulevaisuudesta. Nämä yllä kerrotut ohjeet eivät ainakaan sitä rajoita.

  Oltermanni Erkki Rajala
  Juridicus Martti Paavola

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.