Etusivu Foorumit Päävalikko Matkalle Puola 2015?

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 55)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #128498

  Huomio!

  Haaveena olisi pitkästä aikaa päästä/joutaa/ennen kaikkea raskia lähteä mualimankokkoukseen. Jos ei muuta niin ihan itekseen.

  Karttaharjoituksen perusteella pätkähti päähän seuraava ehdotus vuoden 2015 Hupille: Killan kesäretki meno via Baltika, paluu Gdyniasta laivalla?

  Ihan sillä kirjoittelin jotta joko pitäis alkaa lippuja varailla?

  t. nimim. Harvoin, jos silloinkaan, euroopassa Sätkäillyt

  #170109

  Vanha sanonta:Eurooppa on pieni maa. Ajat helposti Via Baltikaa Toruniin 3.ssa päivässä. Jos innostut, niin yhden pysähdyksen taktiikalla. Matkaahan ei tule kuin reilut 1000 kilsaa. Paluumatkan voi hoitaa jotakuinkin samoja reittejä pitkin. Matkalla on kuitenkin paljon nähtävää. Finnlines on nykyään kesäisin törkeän kallis kilpailun puutteesta johtuen.

  #170110

  Näin juuri. Olen pannut saman merkille lautoista. Kun varaa matkaan muutaman lisäpäivän, kerkeää rannalle ja vaikka mihin matkanvarren mukavuuksiin.

  #170111

  Muuten ihan hyvä idea, mutta Gdyniasta ei ole enään laivareittiä Suomeen 🙁 . Vain rahtiliikennettä on tuolla välillä.

  Jotenka vaihtoehtoina on joko ajaa Baltian kautta, ajomatka noin 1100 km, tai Laiva Rostockiin tai Travemundeen, ajomatka Saksassa/puolassa noin 6-700 km. Tai voi ajaa Ruotsin ja Tanskan läpi, ajomatka noin 1400km, jos käyttää lauttaa Tanskan ja Saksan välissä, hiukan enempi jos ei käytä lauttaa, vaan ajaa sen toisenkin sillan kautta. Ja jos ajamista haluaa välttää niin Etelä-Ruotsista toki pääsee laivalla Gdyniaan, eli Karlskronasta, mutta sekin toki vaatii sen noin 600 km ajoa Ruotsissa, ja 200 km Puolassa.

  Vaihtoehdot vuonna 2015 voi toki olla erillaiset kuin nyt, mutta tällä hetkellä vaihtoehtoja ei ole liikaa… 🙄

  @Matti m.ë. wrote:

  Huomio!

  Haaveena olisi pitkästä aikaa päästä/joutaa/ennen kaikkea raskia lähteä mualimankokkoukseen. Jos ei muuta niin ihan itekseen.

  Karttaharjoituksen perusteella pätkähti päähän seuraava ehdotus vuoden 2015 Hupille: Killan kesäretki meno via Baltika, paluu Gdyniasta laivalla?

  Ihan sillä kirjoittelin jotta joko pitäis alkaa lippuja varailla?

  t. nimim. Harvoin, jos silloinkaan, euroopassa Sätkäillyt

  #170112

  Hangosta Paldiskiin oli ainakin viime kesänä kohtuullisen edullinen ylitys retkeilyautolla Manner-Eurooppaan.
  http://navirail.com/matkustajat” onclick=”window.open(this.href);return false;

  #170113

  http://www.finnlines.com/laivamatkat/reitit_hinnat/helsinki_gdynia” onclick=”window.open(this.href);return false;

  Finnlinesin Gdynian liikennöinnin osalta tilanne voi viellä muuttuakin varsinkin kesäliikenteen osalta, arvaisin.

  #170114

  Vanha suomalainen sanonta: Sätkä on luotu liikkumista varten, ei tutisemaan pimeässä laivan uumenissa. Jos Puolaan jaksaa ajaa, jaksaa varmaan takaisin. Nähtävyyksiä on matkan varrella paljon, kunhan ne vaan joku etsii esille. Kaikki Ruotsin kautta laivalla meno on pelkkää bluffia ja Finnlinesillä palvelu on heikentynyt. Ruuat kalliita ja melko onnettomia. Nimim. kokemusta ainakin vuodesta 1996.

  #170115

  Viisumit kuntoon ja Kronstadin patotien kautta Narvaan (Viroon) ja sieltä edelleen Latvia, Liettua ja Puola? 1517 km Lappeenrannan keskustasta Torunin keskustaan. Vai olisko se kuitenkaan huijausta jos pysytään EU:n alueella ja mennään laivalla Suomenlahden yli?

  #170116

  Tässä ois ideaa!

  Saiskohan muita mukaan – etenkin jonkun joka puhuu sujuvaa Venäjää?

  Toisaalta: päivässä heittää Suomenlahden ympäri ja Viroon yöksi eli kai sitä pärjäis huonommallakin Venäjällä?

  t. nimim. “3 vee VISA lähti just eilen vetämään!”

  #170117

  Aamulautalla yli ja suoraan Riikaan yöksi.

  #170118

  @dago wrote:

  Aamulautalla yli ja suoraan Riikaan yöksi.

  Riikasta on vielä melko pitkä matka Toruniin. Kaunas olisi suunnilleen puolivälissä mutta päivämatkat on silti liki 600 km eli 8 tuntia.

  #170119

  Niin on. En tarkoittanut, että ajaisi matkaa nopeasti. Olen vain pari kertaa tuon tehnyt ja todennut hyväksi. Matka sinne ei ole pitkä ja siitä on mukava jatkaa matkaa. Siellä Riikassa on myös mukava viettää aikaa.

  #170120

  Dago matkanjohtajan apulaiseksi Puolanretkelle!

  Itsellä ainoa kokemus via Baltikasta Slovenian reissulta…

  Ja voishan mennessä tutkia Baltiaa laajemminkin?

  #170121

  Hienosti on lähtenyt liikkeelle Puolan kokouksen suunnittelu. Pakko on tulla mukaan tähän keskusteluun.
  Aiemmin oli jo ehdotettu reittiä Venäjän kautta, joka tuntuukin varsin mielenkiintoiselta avaukselta. Alla yksi vaihtoehto miltä se kartalla näyttää. Tosin nyt kun kartan tänne julkaisin, niin heti tuli mieleen miksei Peipsjärven itäpuolelta voisi kohti etelää hurauttaa

  Laitoin tähän lähdöksi Haminan, mutta hyvä vaihtoehto olisi myös Lappeenranta ja Huhtiniemi. Sieltä on ennenkin Venäjälle startattu.
  Välietapit on vinkiksi mahdollisista yöpaikoista. Koska omalla -61:llä päivämatkat tulee olemaan kohtuullisia, niin väkisinkin menomatkaan menee useita päiviä. Viimeinen yö kannattaa viettää lähellä Torunia, jotta olisi ajoissa kokouspaikalla silloin kun pippalot alkaa.

  Päivitys 19.10.
  Kuten kuvasta näkyy, itäinen reitti on peruttu. Uusi suunnitelma näkyy uudessa keskustelussa.

  #170122

  Tuohan olisikin hieno reitti, varsinkin Lappeenrannan kautta. Kannatan. Pietarin kehätien kautta ja siitähän pääsee lähes suoraan etelään, kuten Raunon laittamasta kartasta voitte katsoa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 55)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.