Vappuajelut & Classic Motor Show 2022

Onni on Rättäri keväällä ja keväthän tietenkin huipentuu Vappuun.

Kokosimme tähän eri puolilla maatamme olevista Vappuajeluista ja päivitämme sivuja aina kun saamme lisätietoja jaoksilta.

Lahti Classic Motor Show

Tulevana Vappuna järjestetään Lahti Classic Motor Show parin vuoden tauon jälkeen. Kaksipäiväinen näyttely (30.4.-1.5.2022) esittelee nelisensataa kulkuneuvoa ja meille rakkaita kulkimia pääsee ihastelemaan 2CV-Killan osastolla A1d. Osastomme on osa Ranskalaista Avenueta.

Avenuen järjestää Killan lisäksi ACry, B11-, Panhard-, Renault-, Peugeot- ja Simca-kerhot. Yhteensä Avenuelle on suunniteltu 21-22 autoa.

Killan puolesta rakentelupanokseen osallistuu pääosin Lahden jaoksen väki. Erityisin esille tulevista autoista on täydellisesti entisöity Panhard, vm 1901.

Lisätietoja näyttelystä löytyy täältä ja osoite on Salpausselänkatu 7.

Kuvan Neulerättäri valmiina odottamassa Classic Motorshown vierailijoita Lahdessa.

Tervetuloa!

LAHTI PIKNIK

Kutsuttakoon täten Lahden Classic Motor Showta katsomaan tuleva rättärikansa yhteiselle Vappu-piknikille omin eväin Huovilan puistoon sijainnissa Museontie 17, Kärkölä Vappupäivänä 2022 kellon yhtätoista lyödessä.

Paikalla mahdollisuus omien nakkimakkaroiden tms. kuumentamiseen nestekaasukäyttöisellä grillaamislaitteella.

Eväksien hyötykäytön jälkeen letka-ajelehdimme kohti päämääräämme Lahden urheilu- ja messukeskusta. Letkamme yhtenäisyys saattaa kuitenkin pienentyä huomattavasti lähestyttäessä kohdettamme paikoituspaikkojen ollessa kortilla lähellä sitä.

Jotenkas jokaisen onkin syytä varautua etsiskelemään omalle kulkemisneuvolle säädyllinen jättöpaikka jostain kohtaa ympäristöä.

Juuri näinä aikoina 50 vuotta täyttäneen Lahden jaoksen puolesta,

Skripa Timo Kosonen, ilt. 0400 433015

Jp Jukka Porri, 040 5291949

HESA

Myös pääkaupunkiseudulla on huomattu, että kevät alkaa olla jo oven takana ja että lumet hitaasti myös sulavat. Siispä pitkään odottamamme vappuajelu rakkaille kulkimillemme alkaa lähestyä.

2CV Hesa-jaoksen tämän vuotinen vappuajelu suuntaa tällä kertaa Lahteen. Osallistumme yhdessä Lahden jaoksen ja 2CV-Killan kanssa Vappu-piknikille sekä katsomaan Lahden Classic Motor Showta.

Vappuajelun ja ohjelmien aikataulu on seuraava:

Lähtö on 1.5.2022 klo 9:00 pyöräilystadion P-alue (Velodrom) Mäkelänkadun varrella Käpylässä.

Mikäli kaikki eivät lähde pyöräilystadionilta niin kokoonnumme yhteen ennen Vappu-piknikkiä klo 10:30 Juustoportilla (Mäntsälän pohjoinen liittymä).

Ajoaika pyöräilystadionilta on noin 1 h 20 min. ja ajettava matka noin 125 km/sivu.

Matkaa jatketaan 2CV-jaosten yhteiselle Vappu-piknikille omin eväin Huovilan puistoon sijainnissa Museontie 17, Kärkölä kellon yhtätoista lyödessä.

Vappu-piknikiltä matka jatkuu halutessa Lahden Classic Motor Showhun (ellet ole aiemmin ollut tapahtumassa, niin NYT).

Toivotaan kaunista ja lämmintä ilmaa. Varustaudu kuitenkin lämpimällä ja mahdollisesti vettähylkivällä varustuksella.

Turvavallista, aurinkoista ja letkeää matkaa.

Lisäinfoa voit kysellä myös Kimmolta (040 55 75 013).

HY-RI

Hyvinkään-Riihimäki -alueen HY-RIn vappuajelu alkaa kunkin valitsemasta paikasta ja päättyy Lahden vappupinikille.

Vilkaisu lähihistoriaan eli aikaan ennen koronaa osoittaa että HY-RIn Vappuajeluissa on aina ollut paljon porukkaa ja hyvä meininki. Kiltalaisen yksi hyvä ominaisuus lienee omaperäisyys ja tätä on harjoitettu mm. Hy-RIn vappuajelussa 2018. Vai mitä mieltä olet Vappuajelusta, josta osa tehdään 80 metriä maanpinnan alapuolella?
HY-RIn aikaisempiin Vapputunnelmiin pääsee tutustumaan näistä linkeista (2018 ja 2019).

HI-RIn aktiivinen toiminta jatkuu toukokuussa kahvittelun, seurustelun ja näemmä vauhdikkaamman ajonkin merkeissä, mikäli nimenä Ahveniston moottorirata antaa vinkkiä:

ke 4.5 ja 11.5 – Ullan pakari – kuten koko kevään.
ke 18.5 – spesiaali – Veikolla, Maariansillanlenkki 88 Riihimäki.
ke 25.5 spesiaali – KeraGrilli, Hyvinkääntie 1149, Mäntsälä.
Maanantai! 30.5 – Ahveniston moottorirata – Hämeenlinna

HÄMEENLINNA

Hämeenlinnassa kokoonnutaan Vappupäivänä kello 12.00 Hämeen linnan parkkipaikalle. Sääennusteet vaikuttavat siltä, jotta piknikkipaikalla olisi hyvä päästä nuotion ääreen kokoontumaan.

Hämeenlinnassa pyöritään siis lähiseudulla ja kevään aloituksen kunniaksi jaos tarjoaa ainakin kahvit.

JOENSUU

Joensuun jaos osallistuu Joensuun Mobilistien vappuajeluun.

Kokoontuminen klo 10.00 alkaen Joensuun raviradalla, josta ajelu lähtee 12.00 kaupungin läpi päätyen takaisin raviradalle.

Nyt seuraa yllätys: Perinteisesti rättärit letkan viimeisenä.

KE-SU

KE-SUn jaos juhlistaa 50-vuotista olemassa oloaan vappuajelen yhteydessä. Kokoonnumme Keljon Citymarketin parkkipaikalle (Kylmälahdentie 6, Jyväskylä) klo 13.00.

Ajelemme yhdessä kaupungilla pienen lenkin, jonka jälkeen siirrymme yhteisenä letkana juhlapaikalle Petäjävedelle. Juhlan aloitus klo 14.30.

Paikkana on Maatilamatkailu Kumpunen ( Kirrintie 94, Petäjävesi). Siellä nautimme, kukin omakustanteisesti, lohikeittoa lisukkeineen 15 e hintaan / hlö.

Keitto on laktoositon ja gluteeniton, erityisruokavaliosta voi kertoa ilmoittautumisen yhteydessä Matroonallemme Jaanalle 050-5910347 viimeistään 19.4. Ilmoittautuminen pyydetään, että osataan tilata sopivan kokoinen kulho keittoa tarjolle.

Tämä täten ystävällisenä kutsuna teille esitetään.

Kuopio

Kuopiossa lähdetään Vappuajelulle klo 13.00 Lähtö Motonetin parkkipaikalta.

MIKKELI

Mikkelin jaoksen ajelu starttaa satamasta Vappupäivänä klo 11.30.

Kierretään ensin cityssä ja sitten noin 100 km lenkki. Puolessa välissä saa rahalla (kukin omallaan) simaa & munkkeja. Ja eiköhän mokkaakin😉

POHOJANMAA

Pohojonmaan Vappuajelu 2022 aloitetaan samaten Automecasta 1.5. alkaen klo 12. Tarjolla simaa, tippaleipiä, kaffia ym. Letka-ajelu kaupungille tarjoilujen jälkeen.

Kuvassa ollaan lähdössä Vappuajelulle vuonna 2003.

Pohojanmaan muistuttaa myös korjausillasta, joka järjestetään 28.4.2022 alkaen klo 17 Automecassa Päivölänkatu 34, Seinäjoki.

Tervetuloa!

TAMPERE

Tampereen jaoksen vappuajelu suuntautuu Lahdessa olevaan piknikkiin ja sieltä sitten Classic Motor Show- tapahtumaan.

Yhteislähtö on Hervannan Wanhalta Bensikseltä klo 9.00.

SALO

Usein juuri vappuna rättisitikat heräävät ja ne siirretään talvikätköistä päivänvaloon.
Niinpä Salossakin kokoonnutaan Vapun päivänä klo 14.00 Hansan tontilla Mariankatu 16:ssa, vaihdamme kuulumisia, ajamme kierroksen tai pari kaupungilla ja istahdamme lopuksi Vuohensaaren kahvilan terassille, Satamakatu 102:een.

Salon 2cv-vappuajelu on todella matalan kynnyksen tapahtuma, johon on helppo poiketa. Se on 50 vuoden iän 25.4. saavuttavan Salon jaoksen merkittävin tapahtuma ja joukkoon olisi mukava saada, ehkä ei sentään uusia, mutta ainakin lisää 2cv-kulkimia.

Salolaiset muistuttavat Kilta-kansaa myös harrasteajoneuvotapahtumasta Salossa la 7.5.2022 klo 10-14. 2CV Salo ja 2CV Turku osallistuvat muutamalla kulkimella Salon Seudun Ajoneuvoharrastajat ry:n järjestämään harrasteajoneuvotapahtumaan.

Tapahtumapaikka on Astrum Auto Salo, Joensuunkatu 15. Pari vuotta sitten tapahtumassa oli runsaasti erilaisia ajoneuvoja vuosien varrelta. Nyt paikalle yritetään saada muun muassa Suomen vanhin rättisitikka vuosimallia -52. Ohjelmasta ei ole vielä tarkempaa tietoa mutta eiköhän se selviä kun mennään katsomaan.

TURKU

Turussa järjestetään Wappuajeluja useampikin, joista kukin voi valita itsellensä sopivat.

La 30.4. Vappuajelu Ruissaloon.
Lähtö Kupittaan Veritas-hallin parkkipaikalta klo 16.00, ja jonon kokoaminen juuri ennen Ruissalon siltaa. Piknik omin eväin Saaronniemen uimarannalla.

Su 1.5. Killan Vappuajelu Lahteen. Lähtö tapahtuu klo 8 ABC Auranlaakson parkkipaikalta, Kaarinantie 702, Kaarina.

Su 1.5. Turun jaoksen Vappuajelu Uuteenkaupunkiin, lähtö Raision ABC:n parkkipaikalta klo 10.

Turun jaoksessa jatketaan tapahtumia heti Vapun jälkeen 2.5. Tällöin tarjotaan mahdollisuus katsastututtaa kulkimensa porukalla. Tervetuloa mukaan kauempaakin! Katsatuksen hinnasta saamme reilun tarjouksen 😁

Paikka on Kasitien Katsastus Oy, Kivistöntie 5, 23100 Mynämäki. Yhteislähtö Raision ABC:n parkkipaikalta klo 16.30 tai tule suoraan Mynämäelle klo 17. Kuljin tai kovakatto mukaan, grillimakkara- ja sihijuomatarjoilu!

Kuvassa jälkikatsastetaan Tapsan kuljin viime keväänä.

UUSIKAUPUNKI

Uudenkaupungin alueen rättäristit kokoontuvat Vappupäivänä torille klo 11 ja sieltä matka jatkuu kierrosajelun jälkeen Palsankylän metsästysseuran laavulle.

Tarjolla on piknik-evästystä omin eväin ja sadettakaan ei tarvitse pelätä, koska laavussa on iso katos.