Telttamotskari 2/2017 [Poho]

Juuri ilmestynyt tuore Telttamotskari 2/2017 luettavissa tästä linkistä.

KUTSU Pohojanmaan jaoksen syyskokoukseen ja pikkujouluun

Tervetuloa jaoksemme syyskokoukseen sekä pikkujouluun lauantaina 25.11. kasvihuoneravintola Linds Kökiin Närpiöön os. Bäcklidvägen 476, 64200 Närpiö. www.lindskok.fi. Aloitamme klo.17.00 kokouksella ja sen jälkeen vietämme pikkujoulua hyvän ruoan merkeissä. Seinäjoelta järjestetään maksuton bussikuljetus. Bussi lähtee matkakeskuksesta klo 15.00 ja reitti kulkee Ilmajoen, Kurikan, Kauhajoen ja Teuvan kautta Närpiöön. Paluu samaa reittiä ehtoommalla.

Pikkujouluruokailun omakustannushinta jaoksemme jäsenille on 20€. Varaa siis tasaraha mukaan plakkarihäjy Eijalle.

Ilmoittautumiset sihteerisiljalle viimeistään 17.11. sähköpostilla swartio@icloud.com tai puhelimella/tekstiviestillä

POHOJANMAAN JAOKSESSA TAPAHTUNUTTA:

Kulkimien korjausilta Automecassa 11.4.2017

Ensimmäisiä kesän merkkejä meille Pohossa on oma korjaus/ huoltoehtoomme. Tänävuonna se osui tiistaiksi 11.4. Paikkana tietysti Automeca Seinäjoella, jonka mecahäjymme Lampilan Matti taas kerran antoi käyttöömme.

Paikalla oli kolmetoista innokasta sätkäilijää. Osa meistä ahersi oman kulkimensa huolto/korjaustöissä, ja jos oma kuljin oli jo kunnossa, apua annettiin myös kiltaveljelle tai -sisarelle. Toki meitä ”seurustelu- upseereita” tarvittiin myös.

Lampilan Eija oli ystävällisesti keittänyt meille kahvit tarjoiluineen ja kahvittelun lomassa puhetta riitti, kuten aina

Vapunviettoa 1.5.2017

Vappupäivänä kokoonnuimme Seinäjoella entisen Anttilan tavaratalon parkkipaikalla kello 11.45 ja matkaan lähdimme tasan klo.12.00. Kaupunkikierroksella ajelua hieman hankaloitti keskustan rakentaminen, mutta sujuihan se kuitenkin ”laajemmalla kaarella” kiertäen. Torikierrosten jälkeen suuntasimme kohti Lapuaa ja siellä Jokilaakson Matkailupuutarhaa, jossa kokoonnuimme Leskelässä ja pidimme kevätkokouksen. Kokouksen lomassa kukin nautti tuomiaan vappueväitä. Oli ihan mukavaa vaihteeksi mennä ”nyyttikesti -pohjalla”. Iloinen puheensorina täytti talon ja kokouskin kaikkine kokoukselle kuuluvine ”kommervenkkeineen” tuli pidetty

Pohojanmaan Kautta1.9.-3.2017 Kessulassa Sydänmaalla

OnneaSuomi100-vuotta teemalla rakentui meille hieno ja ikimuistoinen tapahtuma.
Sää suosi meitä tänäkin vuonna. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämmitti mukavasti päivällä. Yöt olivatkin sitten jo syksyisen viileitä, mutta siihen toki väki oli osannut varautua.

Perjantaina iltapäivällä alkoivat tapahtuman osallistujat jo saapua ja iltaan mennessä oli väkeä jo mukavasti paikalla. Illalla saunottiin ja nautittiin höyryävää, herkullista kanakeittoa.
Lauantaina tietenkin ensin aamupala ja sitten jo odotettiin kisan alkua.

Kisaan lähdettiin klo.12.00. Pohon tyylillä kisattiin paikanpäällä, eikä kenenkään tarvinnut tarttua kulkimen rattiin. Kessulan alueella oli viisi kisapistettä, joita jokaisen joukkueen piti itse etsiä. Tehtävät sivusivat tapahtuman teemaa, vaikeuttakin oli sopivasti. Poika, kiertopalkintomme, lähti tällä kertaa Tampereen suuntaan.
Juhlallisuudet alkoivat klo.17.30 terassin edessä nautitulla tervetuliaismaljalla ja puheenjohtajan tervetulotoivotuksella, jatkuen pääpuhujana toimineen vieraamme, Mannerheimin, puheella. Sen jälkeen juhlijat siirtyivät kättelyn saattamana juhlaillalliselle. Tarjolla oli suomalaista kansallisruokaa, karjalanpaistia kaikkine lisukkeineen. Jälkiruokana oli täytekakkukahvit konjakilla tai liköörillä. Suuret kiitokset keittiöön hienosta illallisesta! Ohjelmaosuus alkoi tuttuun tapaan iltamilla, tosin hieman myöhässä tutusta aikataulusta 19.33. Kisatulokset ja palkintojen jako ensin ja pohojalaanen sketsi sen jälkeen. Maakuntalauluja mentiin Irmelin opastamina läpi, mikä olikin todella innostavaa. Kiitos Irmeli! Iltaa jatkettiin Duo Trebbion musiikillisella ilottelulla ja uskon, että kaikilla oli hauska ilta, allekirjoittaneella ainakin.
Sunnuntaina mentiin sitten vanhalla kaavalla, eli aamupalan jälkeen arpajaiset ja jäähyväisten aika. Kiitos kaikille mukana olleille ja näkemiin ensivuoteen!

Möötti ja syyskokous 6.-8.10.2017 Iso Syötteellä Pudasjärvellä

Vuoden 2017 Möötti siis pidettiin Suomen eteläisimmän tunturin maisemissa Pudasjärvellä. Maisemat olivat syksyisen kauniit, ruska parhaimmillaan. Porojakin nähtiin.Meitä oli seitsemisenkymmentä innokasta kiltalaista paikalla, joista oman jaoksemme jäseniä seitsemän.

Viikonloppu meni mukavissa merkeissä, ystäviä nähtiin, ulkoiltiin, nautittiin hyvästä ruoasta ja tietysti lauantaina pääjuhla asiaankuuluvine menoineen. Uusia arvoja aneltiin ja saatiin. Sunnuntaina vielä kokoustettiin. Kiitos Raadille hyvin järjestetystä tapahtumasta!

TULOSSA OLEVAA

JP kokous/ Talviristeily tammikuussa 2018. Lauantaina 27.1.2018 iltalähtö Viking Grace Turku-Tukholma ja paluu sunnuntaina aamulla 28.1.

Toivotan kaikille mukavaa syksyä ja talvea!
Muistakaa ilmoittautua syyskokoukseen/pikkujouluun ajoissa!

Terveisin JiiPee Elisa