Sinne vilahti Joensuun jaoksen kesäkausi 2017, kiitokset siitä!

10.10.2017
Kellon piipatessa klo. 18:00 merkiksi meitä oli liki 20 henkeä ja puolenkymmentä kuljintakin Jakokosken Tähtikalliolla taputtelemassa Kesäajelukauden 2017 viimeisiä kilometrejä.

Perinteisen ”Kahvia, pullaa, makkaraa, mehistä ja pientä purtavaa” -ohjelman lisäksi olimme saaneet vieraaksemme Seulaset ry:stä Laukkasen Jannen ja Hallikaisen Akin kertoilemaan avaruuden ihmeistä ja kummista, sekä myöhemmin vielä esittelemään viereisen Tähtitornin laitteistoa ja toimintaa.

Avaruusmiesten esitys oli erittäin mielenkiintoinen ja heidän ottamansa tähtikuvat suorastaan salpasivat hengen asettaen asioita ja etäisyyksiä hieman oikeaan mittakaavaan – hiton kauas on hemmetin pitkä matka ja mahottoman iso on oikeesti ihan älyttömän ISO!

 

Sen perinteisen ”Kahvia, pullaa, makkaraa, mehistä ja pientä purtavaa” -paussin jälkeen taapersimme valkoposkihanhenmarssia Tähtipolkua pitkin Tähtitornille, jossa tutustuimme vielä tornin laitteistoon ja sen toimintaan. Harmillisesti taivas oli sen verran pilvessä, että tähdet ja komeetat jäi tällä kertaa tiirailematta.

Kello piippasi jo 21:00, kun pukkasimme Tähtikallion oven kiinni ja puhalsimme & puhkuimme ulkotulet sammuksiin – niin se aika rientää ku on mukavata!

Vot sie, sen pituinen oli se Kesäkausi. Ei ollu ihan seppehestä!

Toivottavasti kesä 2018 on vähintäinkin yhtä hiton jees!

-toponen-