Sandvik 2CV Camping 16.-18.6.2023 (päivitetty ohjelma)

Oletkin jo varmaan lukenut Nyytisistä Turun jaoksen tapahtumasta. Tapahtuma tarjoaa unohtumattoman saaristokokemuksen Ahvenenmaan maakunnassa Suomen toiseksi pienimmässä kunnassa Kökarissa. Matkalla perille pääsee kokemaan ihastuttavia hetkiä luontoystävällisillä sähkölautoilla Parainen – Nauvo ja Nauvo – Korppoo väleillä. Lopuksi saa vielä risteillä yhteysaluksella Suomen upeassa saaristossa. Jos sätkäsi on telakalla voit saapua tilaisuuteen myös huviveneelläsi suoraan vierasvenesatamaan.

Perillä meitä odottaa Sandvik Campingin fasiliteetit telttailualueineen, huoltorakennuksineen ja saunoineen. Sisämajoitustilaa löytyy mökeistä niille, joille telttailu viiden miljoonan tähden alla ei enää kiinnosta. Myös grillikatos löytyy. Sjöbjörn Bistro tarjoilee pikku pikkupurtavaa ja mahdollisuuden myös janon sammutukseen. Alue on viikonlopun käytössämme vierasvenesatamaa lukuunottamatta.
Suunnitteilla on myös Sjöbjörn Bistro tarjoilema pitkän pöydän illallinen, sikäli mikäli riittävästi halukkaita löytyy upealle merihenkiselle illalliselle paikallisine herkkuineen.

Muista aktiviteeteista huolehtii Turun jaoksen HUPI-ryhmä, tarkoituksena aiheuttaa monenlaista päänvaivaa ja liikehdintää paikalle saapuneille.

Keräämme ilmoittautumisessa myös kiinnostuneita Källskärin veneretkelle. Tämä Källskärin saari tunnetaan jääkauden kallioon muotoilemasta ”kannusta” ja vapaaherra Göran Åkerhielmin omintakeisesta kesäasunnosta rehevine, välimerellisine puutarhoineen, jossa myös kirjailija Tove Jansson aikoinaan vietti aikaa. Veneretken toteutuessa sen hinnaksi tulee noin 30 eur/hlö.

Alustava ohjelma

Muutokset mahdollisia, tarkista aikataulu paikanpäällä.

Perjantai

12.00 ->Saapuminen alueelle, tapahtuma- ja leirintämaksujen hoitaminen, ryhmäytymistä
19.00 – 22.00Saunat miehille ja naisille

Lauantai

07.00 – 10.00Aamiainen Sjöbjörn Bistrossa (vain ennakkoon varanneille)
10.00 – 14.00Veneretki Källskäriin (vain ennakkoon varanneille)
14.00 – 16.00Kisamestari osakilpailu
19:00 ->Illallinen meren herkuista (vain ennakkoon varanneille)
21.00 – 24.00Saunat miehille ja naisille

Sunnuntai

07.00 – 10.00Aamiainen Sjöbjörn Bistrossa (vain ennakkoon varanneille)
10.00Kisamestarikisan palkintojen jako
11.00Turvallista kotimatkaa!

Näin pääset perille

Tapahtumapaikalle pääsee yhteysaluksen lisäksi vain omalla veneellä, muista varata lauttapaikka ja olla ajoissa liikkeellä.
  1. Varmista että saat järjestettyä perjantaiksi vapaapäivän, matka ei kovinkaan helposti onnistu jos starttaa työpäivän jälkeen.
  2. Tarvitset aikaan saapuaksesi ensin Parainen – Nauvo lautalle. Lauttaa kulkee aikataulun mukaan noin 15 minuutin välein. Lautalle ei voi varata paikkaa. Lautta on maksuton. Lauttarannassa on kahvila-kioski.
  3. Aja Prostvikin lauttarannasta – Pärnäisiin josta lähtee lautta Korppooseen. Matkalla on Nauvon kirkonkylä venesatamineen ja kesätoreineen. Jos pysähdyt siellä aikaa vierähtää. Matkaa on noin 27 kilometriä ja aikaa menee Googlen mukaan 42 min, jos et pysähdy Nauvossa.
  4. Korppooseen lähtevä kautta kulkee aikataulun mukaan noin 20 minuutin välein, poislukien lakisääteiset tauot. Lautalle ei voi varata paikkaa. Lautta on maksuton.
  5. Aja Retaisin lauttarannasta Galtbyhyn. Yhteysalus lähtee Galtbysta. Yhteysalus kulkee aikataulun mukaan ja sille on varattava ja maksettava paikka etukäteen, katso erillinen ohje tästä linkistä. Yhteysaluksia menee perjantaina vain kolme, klo 9.30, 15.30 ja 21.40. Matka kestää noin 2,5 tuntia ja henkilöauton hinta on 33,60. Varausta tehdessäsi muista varata myös paluumatka, paluu on ilmainen. Galtbyn lauttarannassa on kahvila terasseineen, joten ei haittaa vaikka olet ajoissa paikalla. Samasta satamasta lähtee myös Houtskärin ja Norskatan lautat. Seuraa Ahvenanmaa opasteita.
  6. Yhteysaluksen saavuttua ajetaan Sandvikin leirintäalueelle, seuraa Kökarin kirkon opasteita, kunnes tulee oikealle opaste Sandvik Gästhamn & Camping. Matkaa satamasta on vain 3,7 km.

Varaa mukaan myös käteistä rahaa. Saarella ei ole pankkiautomaattia. Kortti kuitenkin käy Sandvikissa ja muun muassa saarella olevassa pikku kaupassa.

Majoitus vaihtoehdot

Valitettavasti jäljellä on vain telttamajoitus mahdollisuus. Kaikki mökit ovat varattuja.

Aluekartta, klikkaa suuuremmaksi!

Ilmoittautuminen

Tapahtumaan ilmoittaudutaan alla olevalla lomakkeella. Alueella on mahdollista majoittua mökissä, asuntoautojen sähköpaikalla, teltassa tai vierasvenesatamassa. Kaikki varaukset suoraan tällä lomakkeella. Sandvik ei ota 2CV varauksia suoraan. Kaikki maksut maksetaan paikan päällä.

Mökkivaraukset vahvistetaan erikseen mahdollisten päällekäisvarausten varalta!

Kaikki maksut hoidetaan paikanpäällä. Mökki-, leirintä- ja ruokailumaksut kämppärin pitäjälle kortilla tai käteisellä. Tapahtumamaksu 5 eur/aikuinen jaokselle käteisellä.

Tapahtumaan liittyviin kysymyksiin voi etsiä ja kysellä Foorumin keskustelussa.

Katso myös “Vaihtoehtoinen reitti Sandvikiin”.