Lauttavarausohje – Kökar 2023

Aloittaaksesi lauttavarauksen mene sivulle https://online.alandstrafiken.ax/LogIn/Customer.aspx
Alla olevien kuvien kuvateksteissä toimintaohjeet!

Valitse ensin oikeasta yläkulmasta kieleksi “English” ohje on tehty sen mukaan.
Lippujen ostaminen edellyttää rekisteröitymistä. Klikkaa vihreätä “Register” -nappia.

Täytä rekisteröitymislomakkeen kaikki kentät. First name = etunimi | Last name = sukunimi | Address = katuosoite | Zip = Postinumero | City = postitoimipaikka | Country = valitse Finland | Phone number = puhelinnumero | E-mail = sähköpostiosoite | Consent = Suostumus (laita rasti) | Password = Salasana (keksi uusi salasana) | Confirm password = äsken keksimäsi salasana uudestaan. Paina lopuksi “Register” -nappia.

Valitse ensin kohdasta 1 oikea linja = The Southern Line. Sitten kohdasta 2 oikeat satamat = Galtby – Kökar. Ja kohdasta kolme oikea päivä (valitse ensin kuukausi, niin näkyy kaikki saatavilla olevat päivät). Lauttavaihtoehdot päivittyy näkyviin. Tässä tapauksessa perjantaina on kolme vaihtoehto, klikkaa haluamasi vuoron riviä. Klikkaa “Other vehicle” -nappia ja katso seuraava kuva!

Valitse oikea ajoneuvoluokka kulkimellesi. Sätkälle kuvan mukainen max 1,8m ja valitse alasvetovalikosta autojen määräksi 1. Lisää “Reg.no” -kohtaan auton rekisterinumero. HUOM! Kirjoita rekisterinumero ilman väliviivaa. Klikkaa lopuksi “Save” -painiketta.

Valitse seuraavaksi kohdasta yksi henkilömäärä ja klikkaa sen jälkeen kohdasta 2 “Confirm departure” -painiketta.

Seuraavaksi varataan paluumatka klikkaamalla “Add departure” -painiketta.

Valitse kohdasta 1 oikea reitti. Kökar – Galtby on pitkän listan melko lopussa. Sen jälkeen kohdasta 2 oikea päivämäärä, “JUN” = kesäkuu. Seuraavaksi jompikumpi sunnuntain paluu vuoroista. Ja lopuksi klikkaa “Add”-painiketta.

Nyt sinulla pitäisi näkyä ostoskorissa meno- ja paluumatka kuvan mukaisesti valitsemillasi päivillä ja vuoroilla. Paluumatka on ilmainen kun ei olla käyty välillä Ahvenanmaan pääsaarella. Tarkista vielä että kaikki on oikein ja paina “Continue” -painiketta.

Avautuneessa näkymässä näkyy varauksen yhteenveto. Tarkista että tiedot on oikein. Laita rasti kohtaan 1, että hyväksyt varausehdot. Paina sen jälkeen kohdasta 2 “Continue” -nappia.

Valitse maksutapa ikkunassa halumasi maksutapa. Varaus on maksettava tässä vaiheessa joko mobiilimaksutavoillla, pankkitunnuksilla tai Visa / Mastercard korteilla. Valitse maksutapa ja klikkaa “Continue” -painiketta. Valitsemasi maksutavan sivu aukeaa. Suorita maksu ja muista maksun maksettuasi niin pitkään että siirryt automaattisesti takaisin Ålandstrafikenin sivuille ja näet ilmoituksen varauksen onnistumisesta. Vahvistus tulee myös sähköpostiisi.

Takaisin tapahtuman esittelysivulle >>