Pohojanmaan Jaos 50V

Suomen 2CV Killan Pohojanmaan Jaos – alkuvuodesta rekisteröity Pohojanmaan 2CV kerho ry:ksi- juhlistaa 50-vuotista taivaltaan syyskuun ensimmäisen viikonlopun ajan perinteisellä tapahtumapaikallaan, Seinäjoen Kaupungin kesäsiirtolassa Alavuden Sydänmaalla.

Suomen 2CV-Kilta on Suomen vanhin automerkkikerho. Se perustettiin vuonna 1962 ja koostuu Citroën 2CV – kotoisammin Rättäri – harrastajista.  Suomen 2CV kilta aloitti aikoinaan tradition, mikä edelleen hakee vertaistaan. Ensimmäinen 2CV harrastajien maailmankokous järjestettiin Suomessa 1975 ja näitä maailmankokouksia on sen jälkeen järjestetty säännöllisesti eri maissa noin kahden vuoden välein – tänä vuonna Sveitsissä ja seuraavatkin kaksi kokousmaata: Slovenia ja Hollanti ovat jo tiedossa.

Myös Kilta toimii edelleen erittäin aktiivisesti ja ympäri Suomen toimivia jaoksia on useilla paikkakunnilla. Jaoksien järjestämiä tapahtumia riittää koko kesäkaudelle.

Pohojanmaan Jaos perustettiin siis 50 vuotta sitten ja se on koko olemassaolonsa ajan ollut yksi aktiivisimmista jaoksista. Erilaisia tapahtumia on järjestetty lähes vuosittain eri puolilla vanhan Vaasan läänin aluetta.  Tapahtumissa on ollut tapana järjestää erilaisia tehtäväkisoja – pähkinöitä purtavaksi. Kisat ovat usein olleet ajelukisoja. Näissä on annettu milloin hyvinkin tarkat ajeluohjeet karttoineen tai sitten päin vastoin hyvinkin summittaiset ohjeet, kuitenkin siten, että tehtävärasti, missä erityyppisiä suoritteita on päässyt tekemään, on ollut mahdollista löytää. Eräskin “ajelukisa” tehtiin siten, että ajoneuvo täytyi ensin rakentaa pahvilaatikoita käyttäen ja tätä “ajopeliä” käyttäen käytiin tehtävärasteilla.  Vuosikymmeniin mahtuu huikea määrä erilaisia kisoja, joihin on ensinnäkin käytetty ihan kunnolla suunnitteluaikaa ja sen myötä myös osallistujille on ladattu todellisia haasteita. 

Tervetuloa siis juhlimaan kanssamme 1.-3.9.

Myös tämän syksyn tapahtumaan kuuluu kilpailua – ajelukisa tehtävärasteineen etelä-pohjalaisissa maisemissa – mutta myös yhdessäoloa. Juhla huipentuu päivälliseen, minkä jaos valmistelee osallistujille, jotka ovat tapahtumaan ilmoittautuneet. Päivällisen jälkeen vielä palkintojen jakoa ja perinteiset ohjelmalliset “iltamat” kello 19.33.

Majootusvaraukset ja ilmoottautumiset muutenkin:

elampila@gmail.com tai 044 4213 952