Etusivu Foorumit Päävalikko Tekniikka Wanhuksen Solex 28CBI

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #288932

  Paljonko on SOLEX 28CBI kaasuttimen bensan pinnan korkeus ja miten se mitataan? Kansi ylös alaisin ja tasopinnasta mitta kohon johonkin kohtaan vai miten? Aiemmin muistaakseni 2cvwiki sivuilla oli ohjeet mutta ei taida enää olla?

  Kaasutin osina menossa ultra ääni pesuun ja tiivistesarja hankittuna. Mietin vaan että kuuluuko kohon venttiilin alla olla 2 kpl. 1mm prikkaa?

   

   

  • Tätä aihetta muokkasi 1 kuukausi, 3 viikkoa sitten mobira.
  #288939

  Ei taida olla oikein selkeää ohjetta bensan pinnan mittaamiseen. Olettaisin, että kohon kieli on muotoiltu niin, että bensan pinta asettuu oikealle korkeudelle. Tiivisteprikkoja lisäämällä voi bensan pintaa laskea, mutta jos bensan pintaa pitää nostaa, niin silloin on kohon kieltä muokattava.

  1 käyttäjä kiitti kirjoittajaa tästä viestistä.
  #288941

  Bensan pinnan korkeus säädetään noilla prikoilla mittaamalla käynnin jälkeen korkeus ilman kohoa tiivisteen kanssa mutta ongelma on se että vanhoissakaan Solexin ohjeissa ei ole korkeutta annettu. Ohjeessa on vain maininta uusi neulaventtiili, uusi alkuperäinen prikka neulaventtiilin alle ja uusi tiiviste. Kasaisin kaasuttimen ja laittaisin yhden prikan jos toimii hyvin niin hyvä. Jos ongelmia niin lisäisin toisen prikan. Solex 34 mallissa pinnan korkeus on tiivisteen kanssa 25 +/- 1mm voi toimia tässäkin ei kokemusta minulla. Vanhoista kaasuttimista ei aina tiedä miten vastaavia käytetyt uudet osat ovat alkuperäisiin verrattuna mutta hakemalla asetuksia varmaan onnistuu, muovi kohossa ei kannata taivutella mitään koska se metallin kiinnitys löystyy ja irtoaa jossain vaiheessa.

  Kari Nieminen
  Järvenpää
  Tu-Jä-Ke

  1 käyttäjä kiitti kirjoittajaa tästä viestistä.
  #288943

  Kiitos vastauksista, hyviä vinkkejä molemmat.

  Lähinnä mietityttää se että silmämääräisesti vanha ja uusi venttiili näyttäisi olevan korkeus suunnassa hieman toisistaan poikkeavia, täytynee vielä mittailla. Ei varmaan pahasti heitä jos laittaa uuden venttiilin ja mukana tulleen 1mm tiivisteen. Kohosta paha sanoa että onko sitä taivuteltu.

  Koetan laittaa tähän liitteeksi netistä löytämäni taulukon. Mitähän tuo ympyröity teksti tarkoittaa, tiivisteen paksuus?

  #288945

  Varmaan juuri tiivisteen paksuus mutta noissa käytetään yleensä tuota 1mm paksuutta jota on helposti saatavilla,  kohostakaan et tiedä onko se alkuperäistä vastaava kuten myös uusi neulaventtiili et sitäkään tiedä alkuperäiseen verrattuna joten pitää vain kokeilla eri vaihtoehtoja, lähinnä tiivisteen määriä.

  Kari Nieminen
  Järvenpää
  Tu-Jä-Ke

  #288946

  Noissa neulaventtiileissä on sitten laatu eroja joten varmista pitävyys vaikka puhaltamalla

  Kari Nieminen
  Järvenpää
  Tu-Jä-Ke

  #288947

  Punaisella ympyröity on neulaventtiilissä olevan reiän koko, joka määrittä sen kuinka paljon bensaa mahtuu virtaamaan neulaventtiilin läpi.

  #288948

  Kyllä Masa on aivan oikeassa se on neulaventtiilin koko joka on yleensä merkitty venttiiliin.

  Kari Nieminen
  Järvenpää
  Tu-Jä-Ke

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.