Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  AU52 22.2.2018 klo 11:32.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #249795
  kaitsuvaari1
  kaitsuvaari1
  Osallistuja

  Otsikossa vihjattu asiani on, että minkähänlaiset ovien ikkunalasien tiivistekumit mahtavatkaan olla? Mulla lasit on nyt ilman tiivisteitä jonkummoisten ruuvien varassa. Ja saako noita tiivistekumeja vielä jostakin? Uudempien kulkimien kumit eivät tule kysymykseen. Ovat “liian paksuja” APUVA!
  Huuteli: Kaitsu (Tre jaos)

  #249797

  amikutoseeni
  Osallistuja

  Vanhuksen takaoven lasi on kiinnitetty pellistä prässätyllä profiililistalla, joka on maalattu oven väriin. Lista on ruuveilla kiinni ovessa. Lista on samannäköinen kuin etuikkunan ylälasin kiinnityslista.

  Takaoven lista on usein pahoin ruostunut, varsinkin alareunasta.

  Tällä sivulla (epäselvä) kuva takaovesta: takaovi

  Jos jollakulla on 2CV:n varaosakirja 1948-, voisi katsoa onko siinä annettu varaosana myös tiiviste vai pelkästään metallilista.

  #249800

  TAPU2901
  Osallistuja

  Takaoven ikkunoihin kannattaa laittaa kumiset tiivisteet.koska ne on paremmat,helpommat laittaa eikä museoinnissa sen suhteen tule mitään ongelmia.kaikissa 2cv malleissa on takaovet samanlaiset.saranointia lukuunottamatta.eli kumi tiivisteet sopii erinomaisesti .niitä myydään uusia.

  #250149

  amikutoseeni
  Osallistuja

  Kuvat 2CV:n varaosakirjasta, vuosimallit 1949-1959. Uudempaa kirjaa minulla ei ole, mutta tietääkseni takaoven ikkunarakenne oli samanlainen vielä vuonna 1962.

  #250151

  amikutoseeni
  Osallistuja

  Näköjään vain 1 kuva menee läpi, vaikka voi valita useamman. Tässä toinen.

  #250153

  amikutoseeni
  Osallistuja

  Ja kolmas.

  #250160

  AU52
  Osallistuja

  Tuo pitää paikkansa, että peltilistat voi korvata uudemman mallisella kumitiivisteellä, mutta ei se silloin vastaa vuoden 1962 mallia. Tämä asia on ensin syytä tehdä itselleen selväksi, ettei sitten myöhemmin ala harmittamaan tehty ratkaisu. Tosin voihan myöhemminkin vaihtaa peltilistat tilalle, jos alkavat kumit harmittamaan.
  Pelkät peltilistat eivät riitä, vaan peltilistojen ja lasin väliin tulee U-muotoinen kumilista. Tätä kumilistaa on myynnissä muistaakseni jopa Fransoosessa, vaikka en suosittelekkaan kyseistä liikettä sen ala-arvoisten tuotteiden ja palveluiden johdosta. Takaovien peltilistoja ei ole myynnissä. Yleensä niiden yläosa on kunnossa ja vain alareuna on mätää. Tämän alareunan voi korvata uudemman mallisesta etuoven läppäikkunan rosterilistasta otetulla osalla. Näissä kummassakin nurkkakaari on sama. Rosterilista kestää ja maalattuna sitä kukaan ei pysty erottamaan alkuperäisestä, ilman magneetin apua. Ja lopputulos on vuosimallin mukainen.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.