Etusivu Foorumit Päävalikko Yleinen keskustelu Valmistenumeron muut merkit

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #275591

  2CV4 74:ssä numero on lyöty rungon päällipeltiin. Kun tiedän oikean numeron, niin pystyn sen vielä lukemaan rungostakin ja Dremelin kaivertimella putsaamaan muillekin luettavaksi. Mutta mitä merkkejä on valmistenumeron edessä. Vaikuttaisi että joku sarjanumero. Olen lukevinani siitä jotakin U2A tai OZA. Helpottaisi kaiverrusta kun tietäisi mitä siinä pitää lukea.

  Tapio

  #275598

  Käsittääkseni tuon ikäisessä ei pitäisi olla muita merkkejä kuin ne seitsemän numeroa. Korjatkaa jos väärässä olen..?

  #275600
  Eko

  Vihkonen Dater Identifier Restaurer kertoo että 2cv 4 vuosimallit 1975 / 09 asti ovat tyyppiä AZ-A2 ja siitä eteenpäin AZ-KB

  Ehkä noista jompikumpi on näkyvillä? Mulla on muistissa vain kuutosen AZ-KA, joka oli rungossa numerosarjan edessä.

  #275735

  Kiitos tiedoista. AZ-A2 näyttäisi löytyvän. Tulkitsin väärin 2:n Z:ksi. Sarjaa hämää, että numerosarjan päihin on lisäksi hakattu O:t päihin ”stoppareiksi.

  Valmistenumero on varmaan tärkein, mutta siivotaan ne muutkin merkit, niin ei jää katsastajalle paha mieli.

  #275742

  Itseasiassa nuo O:t ovat Citroen logot. Niinkuin vanhuksen ovaali keulamerkki. Hyvällä mielikuvituksella saattaa saada viiksetkin näkyviin.

  #275744

  OK. Sehän on hauska tieto. Sitikkani viikset on lyöty kyllä tylsällä työkalulla. Koko numerosarja logoineen on enemmänkin kuoppia pellissä . On lyöty vasta valmiiseen onton rungon päällipeltiin ilman tukea.

  #275754

  Samalla tavalla oli mun -76 vuosimallin 2cv6.ssa lyöty valmistenumero runkoon etujalkatilan kohalla. Eikä rungossa ollu minkäänlaista tyyppikilpeä missään.
  Jostain löysin tiedon, että kyseisen vuosimallin kutosiin ei läheskään kaikkiin ole tehtaalla laitettu runkoon minkäänlaista tunnistekilpeä tai lyöty valmistenumeroa. Katsastaja varmensi rekisteröintikatsastuksessa valmistenumeron oikealle etupenkin ja oven väliin lattiapeltiin. Myöhemmim vaihdoin koko rungon uuteen kuumasinkittyyn, joten enää ei oo rungossa missään valmistenumeroa. Eipä oo kyllä katsastuksessa viime vuosina edes kyseistä asiaa tarkistettu.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.