Etusivu Foorumit Päävalikko Matkalle Vähäpäästöiset alueet euroopassa

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #288790

  Mitenkäs, kun olisi tarkoitus kesällä lähteä sätkällä keski-europpaan ja pyöriä saksa-ranska akselilla. Siellä on monessa kaupungissa vähäpäästöisiä alueita ja sätkähän ei tarvittavaa tarraa saa ihan ikänsä vuoksi. Oletteko kiltisti jättäneet ne kylät ja alueet väliin vai voiko vaan antaa mennä ja luottaa, että poliisi vain peukuttaa….? Ajettiin juuri muutama päivä vuokra-autolla Milanon ja Gardajärven alueella ja siellä vähän väliä navigaattori huomautti, että saavutaan vähäpäästöiselle alueelle, kun vain ajettiin läpi jostain pikkukylästä….ei viitsitty autostradoja käyttää ja tietulleja maksaa.

  #288829

  Eri maissa kun hieman eri kriteerit veteraaniautoille mutta 2CV on yksi mikä varmasti saa veteraanitarran, jos on ko. maassa rekisteröity.

  Aavistan, että tästä on olemassa jo jotan pohdintoja. Voisikohan Killan viisaat selvittää tätä asiaa, ihan euroopan laajuisesti?

  #288833

  Briteillä näyttäisi olevan tuosta selvitys: https://www.fbhvc.co.uk/driving-abroad

  Saksassa ilmeisesti vaativat Fivan todistuksen. Meillä Suomessa sahk on Fivan jäsen.

  Todistus kallis ja vain museoautoille.

  https://www.sahk.fi/
  <h2>FIVA ID Card</h2>
  FIVA ID Card vastaa meidän kotoista ma-todistustamme. Fiva-tunnistuskortti oikeuttaa Keski-Euroopassa ajamaan korkeampipäästöisillä vanhoilla ajoneuvoilla kaupunkien keskustaan, joihin ilman mukana olevaa ajoneuvokohtaista passia ei ole pääsyä. Myös osa eurooppalaisista ajotapahtumista vaatii osallistujilta FIVA ID Cardin. Suomessa FIVA ID Cardin voi myöntää ainoastaan SAHK, joka on kansainvälisen museoautojärjestö FIVAn jäsen. FIVA valvoo vanhojen ajoneuvojen harrastajien etuja kansainvälisellä tasolla.

  FIVA ID Card maksaa SAHK:n jäsenille 140 €, ulkopuolisille ja firmoille 200 €. Edellytys on, että Ma-lausunto on nuorempi kuin neljä (4) vuotta. Jos tarvitset FIVA ID Cardia, ota yhteyttä alueesi vastaavaan tarkastajaan.

   

  “Unrestricted access for historic vehicles
  Historic vehicles registered in Germany and carrying an “H” or a red “07” historic car licence plate
  are exempt from the emissions labelling regulation and do not require a sticker to access lowemission zones.
  This exemption applies also to foreign-registered historic cars. However, the vehicles should meet
  equivalent standards as the vehicles qualifying for a German “H” or red “07” licence plate. As a prerequisite, the vehicles must be at least 30 years old. And they have to be well-preserved. Inappropriate conversions will not be accepted – unless coeval modifications.
  The international FIVA Identity Card (Fédération Internationale des Véhicules Anciens) is further
  evidence for a foreign-registered car qualifying as a historic vehicle. The FIVA Identity Card can be
  obtained from the national FIVA clubs. For further information, please visit http://www.fiva.org.
  When parking their historic vehicles in a low-emission zone, the owners should visibly display on the
  inside of the windscreen a copy of the national vehicle registration certificate indicating the vehicle’s
  age, and, if applicable, the FIVA Identity Card.”

   

  1 käyttäjä kiitti kirjoittajaa tästä viestistä.
  #288836

  Joka vuosi, nyt parhaillaankin, on tullut pikkukyliä koluttua Ranskassa ja muissakin Euroopan maissa. Ei ole ongelmatilanteita vastaan tullut, sen sijaan kun ollaan oltu liikkeellä diesel-pakettiautolla, on se joskus pitänyt isompiin kaupunkeihin tullessa jättää vyöhykkeen ulkopuolelle, viimeksi Antwerpenissa. Näin epävirallisesti voin kertoa tarinan kun pari vuotta sitten  lähdimme ajamaan etelä-ranskasta ostamaani, hieman vajaalla paperivarustuksella olevaa caminaa Suomeen. Olin vähän huolissani, mutta ranskalainen harrastajaystäväni kirjoitti mukaan vapaamuotoisen sepustuksen, minkä näyttäisin poliisille jos meistä kiinnostuisi. Sanoi, että 99% poliiseista toivottaisivat hyvää matkaa. Kyllä Ranskassa vielä on väliä, millä vehkeellä siellä liikkuu!

   

  1 käyttäjä kiitti kirjoittajaa tästä viestistä.
  #288839

  Ok! Kiitos vastauksista. Täytyy vaan käyttää harkintaa kun ajelee. Isoissa keskuksissa ei muutenkaan sinänsä kannata keskustoihin ajaa vaan jäädä laidoille ja käyttää julkisia…..

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.