Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #277998
  vanharotta
  Osallistuja

  Mun -68;ssa on aika reilusti kulunut kaasarin akseli.
  Saako mistaan uusia akseleita ja puslia?

  #278014
  Risto Elo
  Osallistuja

  Moi
  Ensiapuna olen menestyksellisesti käyttänyt ko ongelmaan kumisia O-renkaita. Motonetissä tai vastaavissa tarvikekaupoissa on muutamalla eurolla myynnissä pieniä hieman erikokoisia O-renkaita omaava sarja. Siitä paketista sopii yksi O-rengas koko alkuperäisen muovisen akseli tiivisteen tilalle. Kannattaa valita sellainen nahkea koko, joka menee sopivalla voimalla kaasuttimen rungossa olevan tiivisteen tilaan, ei saa olla liian tiukka. Jos valitsee liian paksun tiivisteen (= liian tiukka) joutuu kaasun palautusjousen virittämään tarpeettoman kireälle. Sarjan lokerikossa on joka kokoa kymmenen O-rengasta, joten siitä saa viisi korjausta tehtyä. Ajat korjauksella ainakin yhden kesän harraste ajot, jopa useamman. Halpa ja hyvä keino. Paksumman akselin tekeminen tai vastaavasti kaasuttimen akselin reiän holkittaminen vaatii jo sitten enemmän ammattitaitoa ja erityiskaluja.

  #278102
  vanharotta
  Osallistuja

  Oon kyllä kelloseppä, joten sorvissa heitto messinkitangosta ei oo ongelmallista. Mutta kokeillaampa gummirenkaita ensin. Tai jos jostain löytyy uusi akseli… Kiitokset neuvosta.

  #278113
  vanharotta
  Osallistuja

  Siis 28mm Solex.

  #278119

  Löytyisköhän Kaasutinexpertiltä akselia, josta pienellä muokkaamisella saisi sopivan?
  http://www.kaasutinexpertti.fi/shopultra1/cat/c95-lapanakselit-ja-lappakotelot-p1-fi.html

  Laakeriholkeiksi tilasin tällaisia teflonpinnoitettuja holkkeja. Ovat ohuella 1mm seinämällä. Voisin pari myydäkin jos tarvetta.
  https://www.ebay.com/itm/254403448594

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.