Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #279506
  Ambrosio
  Osallistuja

  Sätkäni moottorista kuuluu sirkuttiva sivuääni varsinkin 2. Ja 3. Vaihteella. Nelosella ei kuulu mielestäni ollenkaan…Ääni häviää, kun painaa kytkimen pohjaan, joten ei kaiketi se nopeusmittarin vaijeri. Mitä tietäjät veikkaavat äänen aiheuttajaksi?……lootan laakeri …..?

  #279513
  Risto Elo
  Osallistuja

  Hieman lisätietoa arvausten pohjalle. Millä moottorin kierrosnopeudella ääni kuuluu? Kiihdytettäessä/moottorijarrutuksessa? Kun sitä kytkinpoljinta painaa, missä kohdassa polkimen liikettä ääni katoaa, siis polkimen vapaa-liikkeen poiston jälkeen, ennen kytkimen irrottamista vai sen jälkeen? Etkö saa sitä kuulumaan ykkösellä? …………

  #279577
  Ambrosio
  Osallistuja

  Nyt on kuunneltu analyyttisesti ääntä ja kallistun itse sittenkin vain johonkin resonanssiääneen. Ei oikein mitään logiikkaa, milloin kuuluu. Kuului jopa heti ryypyn nostamalla tyhjäkäynnillä vaihde vapaalla ja sitten aivan satunnaisesti eri vaihteilla. Eli niinkuin korjausoppaassa sanotaan, ne voi aiheuttaa ”perusteettomia pelkotiloja”
  Katsotaan, miten homma kesän mittaan kehittyy ja löydänkö syyllisen…..

  #279587

  Oireista on vaikea mitään päätellä, joten arvaan, että vaihdekepin yläpäässää joku prikka tai sokkaa pääsee värisemään ja aiheuttaa tuon kisallisen äänen.

  #279589
  Risto Elo
  Osallistuja

  Jos ääni on matalampaa kolinaa, voisit hieman tutkia kuinka väljiksi lämmönvaihtimien peltipöntöt on menneet niiden läpi meneviin pakoputkiin nähden. Nekin osaa pitää omia helinöitään jos ne ovat jo irti ja käsin heiluteltavissa pakoputkiin nähden. Tämäkin olla vaan arvaus, koska ääneen taajuudesta ei ole oikein syntynyt mielikuvaa.

  #279599
  Ambrosio
  Osallistuja

  Aika korkea on tuo pirinä – ei mitään kolinaan viittaavaa. Tuo Martin viittaama prikka voi hyvinkin olla aiheuttaja, tai joku vastaava. Kiitos vastauksista- en aio menettää yöuniani tästä!

  #279622
  Kaljami
  Osallistuja

  Mulla nimenomaan pitää sirkutusta, mittariston nurkilta, n.35-40km/h alkaen, nyt en osaa sanoa onko kykimen painamisella merkitystä ääneen, en ole tulkinnut vaaralliseksi 🙂

  #279662
  Ambrosio
  Osallistuja

  Löytyi syyllinen. Öljyn täyttöputken lukko jää löysäksi, kun on suljettuna. Korjautui kuminauhalla tankoparsanipusta…..😄

  #279669
  Juha-Matti Kivistö
  Osallistuja

  Penkin kumi on myös hyvä avausklipsun päälle…

  Jimmi Porist'
  044-339238kuusi
  jimmi65(ät)gmail.com

  #279671
  Tuomas Asunta
  Osallistuja

  Eläköön kuminauhat tankoparsanipusta. Mullakin sellainen puoliksi halkaistuna toimi yhden kesän ruohonleikkurin kaasarin uimurikammion tiivisteenä. Sauraavana keväänä se oli tosin jo turvonnut osittain ulos paikaltaan ja sitten uusittiin ”oikealla” tarvikkeella.

  #279673
  Ambrosio
  Osallistuja

  😃 on näköjään yleinen äänen-aiheuttaja….

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.