Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #256032
  Retku
  Osallistuja

  Mitäköhän löytyis värikoodit esimerkiksi kutosen katon kiinnipito putkeen, ehkä sama kuin peltiputsarin. Tai ruskea sävy moottorin suojapelteihin? Onko jollain edes hyviä arvauksia???
  Pitääkö moottoripellit muuten maalata lämpömaalilla vai riittääkö tavallinen?

  #256034
  Akaile
  Osallistuja

  Sävyistä on ollut joskus keskustelua ja jopa RAL-vastaavuuksista…täytyy kaivella, ellei joku muu ehdi.

  Moottoripelleissä olen havainnut hyväksi komboksi maalata pohjat sinkkisprayllä ja siihen päälle sitten haluamansa sävy. Varsinkin propellin ympärillä oleva tuulipelti on herkähkö ruostumaan ilman tätä sinkkipohjaa. Imupakosarja halajaa kuuman kestävää pakopuolelle, mutta ei sekään siinä ikuisesti pysy. Imupuolelle riittää tavallinen, ei tarvitse olla kuumankestävää. Kuumapuolelle ei muuten sitten kannata kokeilla mitään näitä alumiini/rst-pinnotteita, joita nykyään saa. Tämä lähti kävelemään ihan alta aikayksikön omastani, alupinnoite taisi olla kokeilussa.

  Espoo-Ke-Su
  Dyane -68, Dyane Super -73, 2cv6 -77, 2cv Super -71, 2cv6 AK XXXL -76

  #256040

  Automaalit ovat niin paljon muuttuneet, että vanhat reseptit, jotka on noille vanhoille värikoodeille tehty ei enää päde 2CV:n eikä muidenkaan vanhempien sitikoiden värikoodeille. Monikaan maalin valmistaja tuskin on noille uusia reseptejä tehnyt. Näin ollen on mentävä mallin kanssa väriliikkeeseen, jossa sekoittavat värin mallin mukaan.
  Olis kyllä hyvä keräillä näitä korvaavia värinumeroita johonkin talteen, että vois väriä hakea pelkällä koodillakin. Eli jos joku teettää mallin mukaan värin, jonkin vanhan koodin mukaan, niin voisi laittaa vaikka tänne keskustelupalstalle vastaavan värin tiedot. Valmistajan ja koodin.

  #256042
  Mikko Tuominen
  Osallistuja

  Onko kutosen moottoripellit aina alunperin maalattu tuolla Retkun mainitsemalla ruskealla?
  On tullut vastaan myös mustia peltejä, mutta ovat ilmeisesti jälkeen päin tervattuja?
  Jos tuon ruskean koodi löytyy, niin kiinnostaisi minuakin.
  Toinen kiinnostava on ilmanputsarin kotelon vaalea harmaa; onko sama kuin puskureiden ja vanteiden väri?

  #256049
  Retku
  Osallistuja

  Minulla on epäilys että katon kiinnikeputki ja putsarikotelo voisi olla ac-057 gris cormoran. Mikäli nämä osat nyt ylipäätään ovat samaa sävyä. Putsari mulla jo vaihtunut muoviseksi. Jos jollain on esim. harmaa charleston niin tuohan selvenis vertailemalla siihen.
  Mulla 76 vuosimallin kutonen ja moottoripellit on ruskeat, tai siis alin kerros hopean ja mustan alta. Jotenkin ollut siinä uskossa että ruskea oli käytössä jonkin aikaa mustien välissä.
  Pakosarja onkin jo maalattu mustalla termalilla hiekkapuhalletulle pinnalle, katotaan kauanko kestää.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.