Etusivu Foorumit Päävalikko Yleinen keskustelu pintakaasulla nypyttää, pieni ryyppy päällä OK?

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #282126

  Moron,

  2 CV6 vm. 76 yksikurkkuinen kaasari pintakaasulla ajaessa esim. n. 70 km/h nypyttää. Pieni ryypyn lisäys poistaa nypytyksen. Muuten Kuljin kiihtyy, kulkee ja kuluttaa ihan OK. Käykö Hän liian laihalla seoksella?

  Hyvää Syksyn Jatkoa!

  T: jii-pee

  #282128

  Hyvin tyypillinen oirea yksikurkkuisella kaasuttimilla varustetuissa sätkissä. Jos kaasutin on puhdas ja silti nypyttää niin seos liian laihalla ainakin tasakaasulla ajettaessa.

  Ongelmaan yleensä auttaa tyhjäkäyntisuuttimen reilu suurentaminen ja/tai pääsuuttimen suurentaminen pykälää kaksi suuremmaksi. Tyhjäkäyntisuutin vaikuttaa PICS 34:ssa kokonaisseokseen.

  Nämä tietysti kuljinkohtaisia ja kokeilun kautta löytynee oikea ”setuppi”.

  Ja kiitos vielä Niemisen Karille, joka meikäläisellekkin on avannut ykskurkkuisen sielunelämän ymmärrystä.

  #282129

  Kiitokset Mika!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Oot kyllä superi kaveri näissä 2 cv -jutuissa.

  Jos et pahastu, niin rimpautan Niemisen Karille.

  T: jii-pee

  #282133

  Mä en pahastu, ja toivottavasti ei Karikaan.

  #282138

  Jiipee teki ihan oikean diagnoosin, se että ryypyllä nypytys katoaa, niin sehän kertoo vaan että laihalla oli ilman ryyppyä…

  Se ettei seokset enää oikeat ole, on monen tekijän summa. Suurimpana tämä nykykura, mitä bensan nimikkeellä myydään, se on aivan laimeaa kamaa verrattuna siihen mille kaasari on säädetty ja suunniteltu 50 vuotta sitten. Rikastaa pitää, ja tyhjäkäyntisuuttimella selviää karkeasti 75-85% kaasun alueesta yksikurkkuisessa, pääsuutin sitten vaikuttaa enemmän sinne täyskaasun suunnalle…

  Niin, ja tankkaathan ysikasia? Se auttaa vähän, ja monen testaamana sitä kuluu sen verran vähemmän että tulee kalliimpi aine edullisemmaksi. Mielenkiinnosta on tullut kokeiltua kaikilla kotoa löytyvillä laitteilla, ysivitonen on ylivoimaisesti p*skinta kuraa mitä on tarjolla, ysivitosella kehrää paljon mukavammin, pienkonebensalla etenkin 60-70 -lukuiset löytää kaiken voimansa käyttöön. Kohteita siis 50-luvun Jacobsen -ruohopuimurista 2000 -alun C-kaseihin, ruiskua ja kaasaria, kaikista saa eniten iloa oikealla polttoaineella eikä millekään ysivitonen kunnolla sovi…

  #282146

  Mikäli aiemmin kulkenut kunnolla eikä kaasariin ole koskettu, nyt voisi koskea ja puhdistaa se. Sen jälkeen kulkee taas niinkuin ennenkin, suuttimia vaihtamatta.

  Hausjärvi / Hy-Ri

  #282148

  Kiitokset Jasu ja Hannu

  Jasulle:
  . 98:a oon käyttänyt

  Hannulle:
  – ihan ensimmäisenä aamulla herätessä ei kyllä ole tullut mieleen tuo kaasarin putsaus. Nyt panin lapun yöpöydälle, jotta aamusella ennen hampaidenpesua muistan käydä putsaamassa Kulkimen kaasarin!!!!!

  T: jii-pee

  • Tätä vastausta muokkasi 11 kuukautta, 2 viikkoa sitten jiipee.
Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.