Etusivu Foorumit Päävalikko Ostetaan Ostettu: Ostaisin turvavyöt Kulkimen TakaKabiiniin

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #226388

  Moro,

  Meidän Tyttöjä oon Hossi Kakkosella saanut kuljattaa tässä muutaman kerran harkkoihin (jees). Eli ovat siis suvainneet tulla Wanhan Papan Wanhaan Kulkimeen (no eihän -77, Kuljin siis, oo vielä kuin koeajossa?)!!

  No niin ja sitten meidän Teinien kysymykset:
  1. Millanen tän ”auton” vai mikä tää on, passiivinen turvallisuusjärjestelmä oikein on, kun takapenkeillä ei oo edes heilumista estäviä niitä, siis niitä, mitä ne nyt on siis niitä jotain vöitä. Sellasia kuin äipän Volvossa on???????? Miks etupenkeillä on?
  2. Äipän autossa (kirjoittajan kysymys, onko volvo auto??, no on on, mutta ei Kuljin) on joku kolaritilanteessa törmäysvoimia vastaanottava järjestelmä, ja jotain tyynyjä joka puolella ja jotkut ”sipsitkin” on kai ja jotain sellaista, että Äipän ei tartte oikein tehdä mitään, kun auto huolehtii meistä liukkaallakin kelillä??? Tekniikka huolehtii, että Äipän auto ei joudu kolariin???????
  3. Onko tää turvallinen siis tää joku WC2 vai mikä tää on???

  No, Teinien kysymyksiin olen ”asiantuntemuksellani” vastaillut, että:
  1. Ensinnäkin. Kulkimen joutuminen onnettomuustilanteeseen on yhteensattumien summa, jota ei ennakolta voitane määritellä. Kulkimen haltija noudattaa liikennesääntöjä ja ottaa kanssaliikkujat huomioon. Jos jotain on tapahtuakseen niin sitten sillä on taipumus tapahtua. (= Aktiivinen turvallisuus)
  2. Passiivinen turvallisuus: Tuli Kulkimeen isku edestä, takaa, tai sivuilta, niin Kuljin ottaa ne nöyrästi vastaan ja pellit ”joustaa ja rypistyy!!!!!!!!???? aika paljon” ja sitten voi käydä kipiää!!!!!????
  3. Maltti on valtti, mutta ne heilumista estävät vyöt hommataan…..

  Eli onko jolla kulla myytävänä turvavöitä TakaKabiiniin? Tai tieto mistä niitä voisi kysellä?

  T: jiipee

  #226395

  Noin 1981-vuosimalleista eteenpäin löytyy 2cv:stä lantiövyöt takaa ja niitä on varmaan kaupankin hyvin varustetuissa 2cv-varaosaliikkeissä.

  Toisaalta yleismalliset tarvikevyötkin useinmiten käyvät standardeihin takakiinnityksiin (löytyvät vakiona n. vm. 1973 eteenpäin). Uudempien autojen keskipaikan lantiövöitä löytyy romuttamoilta ja autonraadoista ympäri maan.

  Voisin tuoda kohta alkavalta ulkomaanmatkalta vyöt, mutta eiköhän noilla vinkeillä kotimaastakin löydy.

  #226398

  Moi
  Jos sieltä löytyy paikat lantiovöille(multa ei löytynyt vm 1971)
  Niin multa löytyy uudet käyttämättömät vyöt jotka saat Riihimäeltä. Hinta 50 pari ja kahvit saa tarjota sotkussa hakiessa.
  Itse ostin ne sitroselta vuosi sitten..siellä näkyy vieläkin olevan myös.
  T Juha
  Nolla 4 nolla nolla 639 76viisi

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.