Etusivu Foorumit Päävalikko Tekniikka Ohjaus

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #227544

  Mulla iso ongelma, kun ohjaus jumittaa ihan vähän kun ajaa suoralla tiellä,kun nostin pyörät ilmaan niin pyörii todella kevyesti,eikä tunnu tarttuvan, kun lasken maahan ja liikutaan rattia ihan inan .niin on jumissa. tiellä aivan kaamea,kun koko ajan tuntuu jumissa. Ohjaus ei ole ollut auki .eli ei liian kireällä.ie johdu myöskään rattiputkesta,mutta johtuuko matopyörästä onko mun purettava koko vehje jotta saan matopyörä irti.

  #227546
  #227547

  En tiedä miten valopukki vaikuttaa ohjaukseen, mutta rasvaamattomat olkatapit ainakin vaikuttaa, ja se oire katoaa pyörät ilmaan nostamalla.

  #227549

  Mikan kuva kertoo runkovauriosta ja sen ilmenemispaikasta.Katso ensin nitkuuko runko.Kun tunkilla nostat,muuttuuko kolmiopeltien ja lokasuojan väli.Näkyy myös valopukin kohdalla.Ohjaus jäkistyy kun rattiputki kääntyy mutkalle.Yleensä myös katkeaa alapäästä.
  Rasvan puute voi todella vaikuttaa.Matopyörän voi vaihtaa kun ottaa rattiputken pois.Samasta reiästä.
  Vaatii erikoisavaimen joka löytyy ainakin Lahden jaoksen pakista.Hammastangonkin voi vaihtaa etuakselin paikallaan ollen.
  Olkatain jäykkyys yleensä poistuu rasvalla.Samoin raidetankojen päistä.
  tutkimalla selviää.

  tv seppon

  #227551

  Otaksun, että kyseessä on nyt jompikumpi Tapun entisöimistä kulkimista? Oletko kasannut ohjausakseliston uusin osin? Jos vastaus ainakin jälkimmäiseen kysymykseen on kyllä niin epäilen, että jäykistely johtuu liian tiukoista sovitteista. Raidetankojen alapäät voi kasatessa kiristää liian tiukoiksi ja muistelen myös, että faijalla on joskus 80-90-luvulla ollut ohjausakselistossa liian jäykät osat. En vain tähän hätään muista, että minkä osan tarkalleen se oli vaihtanut vähän turhan jäykkään versioon. Täytyypä kysäistä.

  Espoo-Ke-Su
  [B] [color color=blue]Dyane -68, Dyane Super -73, 2cv6 -77, 2cv Super -71, 2cv6 AK XXXL -76 [/color][/B]

  #227847

  Mulla iso ongelma, kun ohjaus jumittaa

  Moro TAPU,

  Löytykö syy tuohon jumittamiseen?

  T: jiipee

  #228204

  Moron TAPU,

  Mieleni kiinnon vuoksi edelleen kyselen, jotta löytyikö se syy tuohon jumittamiseen???

  jiipee

  #228216

  Jos kolmiopelleissä on iso rako koriin nähden, varsinkin kolmiopellin yläosassa, kannatta olla huolissaan rungon kunnosta.

  #228236

  Terve terve ei oikein ikinä löytynyt,mutta kun hammastangon otin käteen,putsasin ja rasvasin, niin ongelma katosi.runko on mulla kyllä kunnossa .ja kun huomasin tuon että keskellä pikkusen tarttuilee tuo ratti niin ensimmäisenä päästin ratin ruuvit irti,mutta se ei väännättänyt yhtään.ajoin juhannuksena reilut 200 km ja pelasi oikeastaan tosi mukavasti.tuntuu olevan tosi voimakas vehje ,kun katsoin kuinka pitkää jonoa se veti perässään. nopeus noin 75 km.

  #228237

  Rasvasin myös nuo olkatapit ,että en osaa sanoa mikä auttoi.mutta ongelma on nyt pois maailmasta .myös vilkut lopetti toiminan heti kun tulin katsastuksesta ostin sinne releen ja asensin niin että alkuperäinen katkaisin ja merkkivalo jäivät ,toimii loistavasti.

  #228239

  Kiitti kommenteista TAPU,

  Eli kaikki siis suht. OK ja eikun menoks

  T: jiipee

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.