Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #277043
  Ambrosio
  Osallistuja

  Kysyin jo toiselta foorumilta, mutta ei tullut vinkkejä, niin kysytään nyt täälläkin……..Haluaisin asentaa niskatuet sätkääni samalla kun uusin penkkien verhoilut. Hommasin jo purkaamosta vitosella niskatuet, joissa on 10mm tangot. Tuolta foorumilta löytyi pari tapaa asentaa ne mutta kysymys kuuluu….voiko penkkien putkiin porata 12mm reiät joihin tuet hyvin solahtaisivat, vai heikkeneekö putkisto liikaa ja painuu kasaan? Olen etsiskellyt netistä ruuvattavia erisuuntaisia kiinnikkeitä, mutta ei ole vielä tärpännyt…
  Toki voi hitsatakin…….vai voiko…?
  Millaisia ratkaisuja arvon foorumilaisilla löytyy…?
  T. Panu

  #277052
  Lasse
  Osallistuja

  Moro !!
  Muistaakseni alkuperäiset on ohuemmilla pulteilla kiinni. 12mm reikä kuulostaa vähän isolta, ehkä jos laittaa putkiholkin jonka hitsaa molemmin puolin kiinni.
  Alle pitkä latta/l-rauta tukemaan holkkeja ja kiinnityspultteja runkoa vasten.
  Lasse

  #277054
  Ambrosio
  Osallistuja

  Ok….purkaamossa katselin mahd. ohuita putkia, mutta ei ohkasempaa osunut silmään. Mietin, että jos poraisi 10mm terällä ja sitten viilalla sovittaisi 10mm putket siihen………jäisi enempi rautaa…..
  Tuo lattarauta on hyvä ajatus joka tapauksessa……👍. Jos sen sitten sovittaisi alapuolelle ja parilla pultilla kiristäisi putkea tukemaan…?

  #277055
  Ambrosio
  Osallistuja

  ….voisiko periaatteessa löytyä joku ruuveilla kiristettävä kaksisuuntainen härpäke, jolla tuon tekisi ilman porailuja….?

  #277458
  Ambrosio
  Osallistuja

  Onkos kukaan hitsannut niskatukien piikit suoraan penkin kehikkoputkeen? On vähän tyly ajatus, mutta onnistuuko periaatteessa?…..ei niillä säädöillä niin väliä. En oikein viitsisi porailla reikiä putkeen ja en mitään kiristettävää systeemiä ole keksinyt. Toki verhoilun asennus vaikeutuu, mutta ollaan jokatapauksessa tekemässä ne itse…..

  #277561
  Ambrosio
  Osallistuja

  No nyt on viimeinen idea hitsata 15mm kantikkaan putken pätkät kiinni penkin runkoon ja sujauttaa niskatuet niihin. Sopii napakasti ja on periaatteessa tukeva rakenne jos hitsaus onnistuu. Saa mukavasti verhoiltua piiloon……onko järkevä ajatus?

  #277569
  kari80
  Osallistuja

  ..helpoin konsti laittaa niskatuet ..vaihda penkit..

  #277573
  Ambrosio
  Osallistuja

  No joo…. Ei kai nuo samoihin kiskoihin mene….vai meneekö? Onko gs:n tai vastaavan ?

  #277583
  Ambrosio
  Osallistuja

  Eipä näytä menevän……

  #277584
  kari80
  Osallistuja

  ..penkit on Bx gti..jos hommaa käytetyt penkit niin niissä on kyllä kiskot mukana..

  #277602
  Mikko Värtö
  Osallistuja

  minä laitoin Volvo 340/360 penkit niskatuilla vuosi sitten ja ne on olleet tosi mukavat ja antavat turvallisuuden tunnetta vaikka rättärin ollessa kyseesä tunne ei vastanne todellisuutta.

  #277604
  Ambrosio
  Osallistuja

  Ok…..kiitos vinkeistä! Yritän vielä,alkuperäisillä, mutta jos ei hyvä tule, niin nuo on varmasti hyviä vaihtoehtoja. Mitenkäs pulttaaminen alustaan?…..eikös ne osu kotelon kohdalle……kierteetkö reikään?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.