Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #275045
  Tuomas Asunta
  Osallistuja

  Moro!
  Nyt kun nuori kansa taas saapui vanhusten (henkilöitä) iloksi, piti myös SÄTKÄ kääräistä talven jäljiltä liikenteeseen erääksi ajanvietteeksi. Ensimmäinen ongelma oli hapertunut pensaletku siitä mutkasta jossa pumpulta mennään palkkia pitkin kohti tankkia. No, uusi pätkä tilalle ja niin vähällä selvittiin kylälle asti (n. 5 km). Ensimmäisen kauppavisiitin (n. 10 min.) jälkeen kulkimemme ei suostunut käynnistymään. Jostakin takavuosilta muistelin, että kannattaa kokeilla antamalla HÄNELLE hetki aikaa levätä. Menimme siis pojanpojan kanssa jalkaisin seuraavaan putiikkiin ja kotvasen kuluttua yritimme uudelleen SÄTKÄÄ käynnistää. Ja homma toimi. Pääsimme jatkamaan matkaa taas uuteen kauppaan. Ostokset takakonttiin ja kotia kohti…, mutta taas sama juttu. HÄN ei suostunut käynnistymään. No, sama konsti käyttöön. Poikkesimme puistoon jäätelölle ja nautimme kesän suloisuudesta. Sitten taas uusi yritys ja onnellinen loppu. Pääsimme aika kunniallisesti kotiin.
  Onko teillä muilla vastaavia kokemuksia ja mahdollista tietoa häiriön syystä? Olisihan se helpompaa suorittaa ajelut ilman nikottelua.
  Terv. T.

  #275048
  Lasse
  Osallistuja

  Moro !!
  Vaihtoehtoja on monta, mutta tässä muutama:
  – vanha puola kuumenee ajon jälkeen lyhyen sisonnan aikana, eikä jaksa antaa kipinää, korjaantuu jäähtyessään
  – bensa höyrystyy kaasuttimessa ja haihtuu, eli vaatisi pitkän starttauksen kaasu pohjassa, kuten Apua-Helpin käynnistysohjeetkin neuvoo
  -muuten vaan haluaa antaa teille yhteisiä mukavia kesähetkiä :))
  Lasse

  #275050
  Tuomas Asunta
  Osallistuja

  Kiitos Lasse!
  Tuo puolajuttu alkoikin tuntua tutulta. Joskus ensimmäisten rättäreitteni aikana 60-luvun lopulla, minulla oli yhdessä kulkimessa kaksi puolaa viritettynä vierekkäin valmiusasemassa. Toinen oli alkuperäinen ja “uusi” romikselta hankittu ja siis myös vanha. Häiriön tullessa konepelti auki ja piuhojen vaihto puolalta toiselle. Ja taas välittömästi eteenpäin. Konsti toimi jopa rankkasateessa, jolloin meno hyytyi kesken ajon. Keskeytys vajaa minuutti. Tosin paita toki ennätti kastua, mutta matka jatkui.
  Terv. T.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.