Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #263087
  Mister
  Osallistuja

  4ttä kesää nelkulla ajelen ja koko ajan on koneesta kuulunut muutakin ääntä kuin venttiilien naputus. Ajattelin jos sen vihdoinkin laittaisin atomeiksi. Jos joku osaa sanoa missä on klappia: kun propellista nuljuttaa edestakaisin lyhyttä liikettä, kuuluu molemmista sylintereistä ( enemmän kuskin puolelta) klak klak klak. Letkunpätkällä kuuntelin korvaa vasten niin ikäänkuin ne äänet kuuluisi enemmän moottorin puolelta kuin sylinteistä. 68000km ajettu, öljyt olen vaihtanut joka vuosi, n.2000km välein.
  Eikös kampiakseli jo olisi hajonnut kun tuo ääni on jo 4ttä vuotta kuulunut.

  #263093
  Isoo-Jukka
  Osallistuja

  Vaikea sanoa…männäntapit, venttiilikoneisto. Yksi mahdollinen hajoava kohde on nokka-akselin hammasratas (2-osaisen rattaan niitti irtoaa/ jouset katkeavat). Kalina on silloin epämääräisestä suunnasta tulevaa. Pikkuhiljaa metallihilu täyttää öljykanavat ja se on sitten siinä. Lopulta nöyhtä estää esim. venttiilikoneiston voitelun ja venttiili törmää mäntään. Anteeksi peloittelu, mutta itselleni käynyt tuo kahdesti.

  Kurkkaa ensialkuun öljyproppu, jos siinä on magneetti tai sitten valuta öljyt ulos siivilän läpi.

  Mulla on hyvä nelkun toimiva kone kaupan, mutta edellinen ei ollut tarkoitettu myynninedistämispuheeksi 😉

  #263162
  Mister
  Osallistuja

  Niin siinä kävi että kilinä/kalina loppui koneen vaihdolla, ja samalla alkoi kytkinpoljinkin toimimaan normaalisti, ennen narisi ja tuntui menevän pykälittäin alaspäin, oletin johtuvan huonosta vaijerista.
  Mikäs tuohon syynä, asetelma jäänyt viimeksi kantamaan vai vaikuttaako tuohon se rasva, mitä Jukka laitoit laakeriin?
  Joka tapauksessa, kiitokset Jukalle Vaasaan 🙂

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.