Etusivu Foorumit Päävalikko Yleinen keskustelu Museorekisteriin?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #281168

  Alkoi mielessä muhia järkevyys kulkimeni museokatsastamisesta. Olisi halpaa menoa sen jälkeen. Sitten heräsi epäilys homman onnistumisesta – asensin etupenkkeihin niskatuet keväällä ja samalla uusimme penkinpäällysteet enempi ”vanhus” tyylisiksi, eli ei superloneja ja kangaskin on vaimon varastoista aika uniikki, mutta sopiva sinänsä. Kuljin on 6:nen vuodelta-77 jolloin ei vielä ollut niskatukia…..
  Jostain muistan lukeneeni, että 30% voi olla muutoksia…..kaatuuko homma silti niskatukiin, jotka ehdottomasti oli järkevät asentaa….?
  Panu

  #281170

  Turvallisuutta selvästi lisääviä varusteita on hyväksytty. Ainakin turvavyöt saa asentaa, vaikka niitä ei alun perin ole autossa ollut.
  Kannattaa olla etukäteen yhteydessä oman alueen museoajoneuvotarkastajaan ja kysyä neuvoa.

  #281189

  ..maski alkuperäiseksi, ajovalot alkuperäisinä 1977 neliskulmaiset, etupuskuriin kävyt paikoilleen, penkinpäälliset alkuperäisiksi, verhoilu alkuperäiseksi, jne..

  Halpaa menoa ? 30 päivän vakuutus ?

  terv. Kari

  #281195

  No joo…..eipä nuo jutut oikein kiinnosta, varsinkin kun juuri päälystettiin penkit ja minusta tuli oikein hyvät. Ei ne kustannukset ole kieltämättä kovat normirekisterissäkään. Vähän eri juttu jollain V-8 amerikanraudoilla…..
  Kiitos vastauksista! Kuljin on ihan hyvä näin…..

  #281207

  ..jep, kustannukset ei päätä huimaa kunhan pitää normirekisterissä..
  liikennevakuutus 6,41€ / kk
  verot 18,74€ / kk
  ——————————
  yht. 24,74€ / kk

  Mitäs se mahtoikaan olla museorekisteröidyssä ?

  ps. laita yv. sun osoite, lähetän autoosi kuuluvan vanhan rekisteriotteen..

  #281218

  Onhan siinä mm se etu että katsastukseen 4 vuoden välein sitten.

  #281220

  ..jep, kustannukset ei päätä huimaa kunhan pitää normirekisterissä..
  liikennevakuutus 6,41€ / kk
  verot 18,74€ / kk
  ——————————
  yht. 24,74€ / kk

  Mitäs se mahtoikaan olla museorekisteröidyssä ?

  Jossain vaiheessa elämää, vakuutus oli noin 30€/vuosi. Ei käyttömaksua eli sen pari satkua vuodessa vähemmän. Niin, ja tosiaan katsastus kerran neljään vuoteen…

  Mutta, tuo rajaa sitten vakiosta muutetut pois. Eli ei sovellu yhteenkään kotipihasta löytyvään ajopeliin. Vaikka Wanhus-Tiinankin kohdalla tulee aika yhtenään kysymyksiä museorekisteristä, ne mustat kilvet hämää nykyihmistä, etenkin kun alkaa M-kirjaimella oltuaan Mikkelin läänissä uutena…

  museorekisteröinnissä on puolensa, mutta sitä en sulata että tarkastajien (ja aika suuren yleisönkin) mielestä pitää olla jopa parempia kuin uutena. Menkääpä johonkin museoon, ja kysykää siellä intendentiltä että “miten ne museoesineet voi olla esillä, noin kuluneina”…

  #281454

  Ei kilpiä tarvi vaihtaa vaikka saisi museokatastetuksi. vaatimukset riippuvat suuresti museokatsastajasta mikä katsotaan saman ajan varusteeksi ja mikä ei jos kulkimeen tehty muutoksia. varsin monta autoa museokatsataneena kokemusteni mukaan katsastajat ovat asiallisia kavereita ja suurin osa antaa hyviä neuvoja mikä menee läpi ja mikä ei.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.