Etusivu Foorumit Päävalikko Tekniikka Mitä rasvaa nopeusmittarin vaijeriin?

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #281574

  Elikkä alkoi välillä aikamoinen räpätys mittaritaulusta, kun muutaman kilometrin on ajellut. Oletan, että nopeusmittarin vaijeri vaatii rasvaa….(I hope)……minkä paksuista öljyä kannattaa tarjota ja onnistuuko ilman että irrottaa vaihdelaatikosta?….senverran kauhutarinoita lukenut siitä asiasta, että suosiolla jättäisin kiinni. Mikä muu voisi äänen aiheuttaa?
  Panu

  #281587

  Jotain ohutta öljyä itse laittaisin. Ompelukoneöljy voisi olla sopivaa. Jos ei vaihteistosta halua vaijeria irrottaa, niin sitten mittarista. Se on tosin aika isotöinen homma. En nyt tarkasti muista, mutta ehkä helpoiten pääsee vaijerin mittarinpäähän käsiksi irrottamalla akun ja akkutelineen. Voisi myös kokeilla muuttaa vaijerin asentoa kun räpätys on päällä. Kojetaulun alla vaijeri on pätkän matkaa käden ulottuvilla, niin voi ajaessakin yrittää hakea sille parempaa asentoa.

  #281595

  Ok. Täytyy kokeilla tuota…..kiitos!

  #281754

  Räpläsin tuota vaijeria jalkatilassa ja sitä kun nylkytti, niin selvästi runksahteli mittaristossa. Voisiko joku kiristysholkki olla löysällä? Saako tuon purettua jos ottaa ensin tuon muovin tuulilasilta irti, vai onko rattikin irtoitettava..?

  #281755

  Siis en vielä vauhdissa kokeillut…..

  #281756

  Taitaa olla kaksi kiinnitysruuvia kummallakin puolella mittarin sivulla, ei muistakseni muuta tarvitse purkaa.
  Vaihda samalla uusi vaijeri.

  #281817

  Purin kuitenkin akun puolelta ja sain vaijerin irti. Tiputtelin öljyä yön yli ja laitoin takaisin. Eipä juuri räpsytä enää….vähän kuuluu hitaassa vauhdissa. Täytyy vaihtaa jossain vaiheessa…..
  Kiitos ohjeista!

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.