Etusivu Foorumit Päävalikko Tekniikka Mitä öljyä vaihdelaatikkoon?

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #280219

  Eli kyseessä 2CV wanhus -62, mitä öljyä suosittelette vaihdelaatikkoon? Onko tämä hyvä, Total Traxium Great 8 75W-80 ranskalaiset.fi 9,95e litra?

  #280221

  Moro !!
  Meidän sätkiä ajetaan RedLinen MT90 öljyillä. Ei halpaa, mutta toimii. Motonetistä olen ostanut.
  Lasse

  #280223

  Itsellä ollut käytössä sekä Redline että Total Gear 8 eli Traxium. Ei mitään eroa havaittavissa käytöksessä.

  Sen sijaan kun lisäsin Gear 8:n joukkoon RVS käsittelyn niin nelosvaihteella kuulunut hiljainen ujellus hävisi kokonaan.
  https://www.puuilo.fi/rvs-technology-vaihteistonkasittely-t5

  #280227

  Komppaan Mikaa. Traxium ja RVS, niin Burunduchukin kolmonen ei enään rähise vaihtaessa.

  #280235

  60 euroa synkronirengasremontista ei tunnu paljolta, mutta jotenkin vaan tuntuu aika epäuskottavalta että joku aine voisi ne korjata? Mullakin kolmonen vaatii tarkkaa vaihteiston käyttöä ettei rutise. Ajattelin kyllä mennä ihan normaalillla öljynvaihdolla ja kaksoispoljennalla kuten tähänkin asti. Ja öljyksi varmaankin tota gear8 jos ei satu olemaan asiaa auto-artikkeliinpäin mistä saa yaccon 2CV:n laatikkoon speksattua öljyä. Tai ainakin sai viimeksi käydessä, ja siitä on jo hetki aikaa.. Redlineä en laita jos sattuu tulemaan vuoriltalaskeutumisia, se ei tykkää yhtään lämpenemisestä, Kroatian reissulla alkoi kaikki vaihteet kiroilla kunnes laatikko jäähtyi.

  #280237

  Mun mielestä Redlinessa tapahtui joitakin vuosia sitten jokin muutos. Nimennomaan tuossa MT—90 tyypillä myytävässä. Koostumus oli mielestäni silminnähden juoksevampaa ”vetisempään”.

  Tuolloin aloin käyttämään Totalin Gear 8 / Traxium öljyä, joka on toiminut hyvin.

  #280244

  Ennenaikaan oli paljon helpompaa rättärillä kuin muillakin kulkuvälineillä ajo ja houlto. Moottoriin laitettiin moottoriöljyä ja vaihdelaatikkoon vaihteistoöljyä.

  Hausjärvi / Hy-Ri

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.