Etusivu Foorumit Päävalikko Tekniikka Mistä johtuu moinen ilmiö

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #281458

  Eli, kun pysäytän reppaan ajon jälkeen esim. liikennevaloihin, niin tyhjäkäynti on aluksi normaali, mutta sitten yhtäkkiä putoaa niin alas, että melkein sammuu. Jos en koske kaasuun, niin itsestään korjaa ylemmäs, mutta hetken päästä taas putoaa. Ei sammu, mutta jos painan normaalisti kaasua kun valot vaihtuu, niin meinaa sammua. Kaasua lipsuttamalla saa liikkeelle ja usein tussahtaasamalla ilmanputsariin. Ja siis tapahtuu lämpimällä koneella.Voiko johtua sytytyksestä….on kärkisysteemi…. voiko joku keskipakojuttu olla viallinen?
  Vai kaasari väljä?….tunteeko sen jos heiluttaa kaasarin akselia? En huomaa klappia…..
  Panu

  #281479

  Voisko olla kärjet kulunu ja sytytys mennyt aikaiselle? Tyhjäkäynnin vaeltaminen voi hyvinkin johtua ilmavuodosta esimerkiksi kaasuläpän akselista tai muualta. Oletko kokeillut että kaasarin mutterit on tiukalla?

  #281480

  Moro !!
  Em. Lisäksi. Onkohan venttiilin välykset säädetty 0,20mm viimeaikoina ?
  Säätämättömät venttiilit voi kuumana kantaa ja tyhjäkäynti aaltoilee ja lähtee hetken seisomisen jälkeen huonosti käyntiin. Tyypillinen vika Dyanessa, kun hankala säätää.
  Lasse

  #281488

  Kärjet on aika uudet ja sytytyksenkin tarkistin……kaasarin mutterit täytyy siis tarkistaa. Siksi outo juttu, että kone vetää ajossa oikein mainiosti, mutta tuota juttua en meinaa millään saada kuriin. Se ihmetyttää, että miten se tyhjäkäynti yhtäkkiä muuttuu, vaikken koske kaasupolkimeen……ja miten se on hyvä aina aluksi n. 10-20 sekuntia….ja sitten yhtäkkiä putoaa. Voiko ilmavuoto oireilla noin? …Lisäksi, jos vaikka liikennevaloissa hiukan painaa kaasua ja pitää kierrokset vähän ylempänä, silti se yrittää pudottaa kierrokset ja saa kaasua lipsuttaa…..🤔 venttiilejä en ole vielä säätänyt- auto pn ollut minulla vajaan vuoden….ja hyvin lähtee kuumanakin käyntiin….
  P

  #281510

  Moro !!
  Ennenkuin enemmän jumppaat, tarkista ihmeessä venttiilinvälykset.
  Lasse

  #281514

  No täytyypä harjoitella sekin… kiitos vinkistä!
  Panu

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.