Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Akaile Akaile 4.10.2019 klo 16:19.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #264933
  Akaile
  Akaile
  Osallistuja

  LED-tekniikan lisääntyessä ajovalopuolella on käynyt juuri päinvastoin jarruvalopuolella, ainakin jälkilisättävien osalta. Nimittäin hyvän sätkälisävarusteen, varsinkin peppurepullisten osalta, on käymässä huonosti. Sekä Biltema, että Motonet myyvät nykyään eioota LED-lisäjarruvalon kohdalla.

  Siispä, jos tiedätte ketjun tai paikan, joissa näitä edelleen on rahaa vastaan niin jakakaa toki tietoa eteenpäin.

  Espoo-Ke-Su
  Dyane -68, Dyane Super -73, 2cv6 -77, 2cv Super -71

  #264935
  Avatar
  amikutoseeni
  Osallistuja
  #264942
  Avatar
  gustaf
  Osallistuja

  Kukapa enään myisikään noita ns. lisäjarruvaloja, nykyautoissahan lienee järjestään tehokkaat ja nopeat led-valot. Ennen oli myynnissä noita kömpelöitä ja näkyvyydenpeittäviä koteloita, yksinkertaisinta on asentaa (ja halvinta) ns. COB-led levyt, peräreppuunkin voi liimata tai kaksinkertaisella teipillä asentaa, eivät tällöin peitä takalasia eivätkä muutenkaan herätä huomiota kuin syttyessään.
  COB-ledi= CHIP on BOARD, ovat ohuita kuin kouluviivain.
  Näissä ledivaloissa tuo erinomainen ominaisuus lisäjarruvalona että syttyvät ainakin 10x nopeammin ja vielä täyteen kirkkauteen, toisin kuin hehkupolttimot, säväyttävät ja niihin senvuoksi reagoi nopeammin. Jo pieni laskelma mitä merkitsee esim. 1//10 sekunnin viive reagoinnissa esim. nopeudella 50 km/t= lähes 14 m/s, , siis 1,5 m jää vajaaksi pysähtyminen. Ja nykyään ledijarruvalot niin yleisiä että ihmiset pitävät niitä oletuksena, jo 20 v. takaperin kiinnitin asiaan huomiota. Hehkulamppulisäjarruvalojen hyödyllisyydestä en erityisemmin ole vakuuttunut, eivät nyt haitaksikaan ole.
  Minulla on noita punaisia cob-led rimoja, n. 15 cm pitkiä, jos joku on kiinnostunut, vaikkapa pari kpl voin vitosella myydä.

  #264952
  Akaile
  Akaile
  Osallistuja

  Hessumobiilista sai edelleen tilaamalla useanlaisia ja varsin hyvä sätkäkoko löytyy Talmulta, joka männävuosina valmisti niitä tunnettuja päiväajovaloja, joita useamman sätkän keulalla on näkynyt…

  Kas tällainen tarttui mukaan:
  http://www.talmu.fi/fi/tuotteet/agrotrailer-24-v/3106-lis%C3%A4jarruvalo

  Espoo-Ke-Su
  Dyane -68, Dyane Super -73, 2cv6 -77, 2cv Super -71

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.