Etusivu Foorumit Päävalikko Yleinen keskustelu Tehty: Kuka tekis pääkaupunkiseudulla LA-puhelimen johdon ja virittäis antennin?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #226809

  Moro,

  Asun Tuusulassa, joten jos läheltä löytyis asiantuntija, joke tekis LA-puhelimen johdon ja virittäis antennin, niin olis jees-juttu.

  Itse oon sellanen tumpelo, eikä oikein oo vekottimiakaan.

  Eli, jos joku tietää yrityksen mikä ko. hommeleita tekee, niin vastauksia anelen joko tänne, tai jukka-pekka.tirri@mmm.fi, tai 050-3369432

  T: jii-pee

  #226863

  Moro,

  Eli homma hoidettu. Meinas vaan meikäläiseltä usko mennä, ettää oonko liitoksen oikein tehnyt. Kun miltään Chanaalilta ei minkään laista puhetta kuulunut. Kiitti Mika etätuesta.

  No sitten vihdoin eilenilalla, oliskohan ollut siinä klo 21:00 maissa rummutuksen jälkeen CH 36 / FM räjähti. Iskin breikkiä ja sattuivat kusoni kuulemaan. Toi CH 36:n porukka on kaiketi joku rinkula, näin ainakin ymmärsin.

  Miielestäni tuo Albrecht AE 6110 kera T 27 – antennin on aika ihmeen vääntävä yhdistelmä. Pisin range oli n. 60 km Tuusulan kirkonkylältä Orimattilaan, vastaan otettu signaalilla ok ja hyvin luettavissa. Antennin vireystilasta ei vielä ole tietoa, mutta saattaa olla aika toleransissa??!!

  jiipee

  Ps. Eli -80 luvulla oli tunkua kaikilla 23:lla kanavalla. Nykyään siis pitää perustaa rinkuloita, jotta tiettynä päivänä, tiettyyn kellonaikaan pyyhitään pölyt pois koneitten päältä ja RYHDYTÄÄN HÖPÖTTELEMÄÄN, tosi siistii vai? (niinkuin nyky nuoriso sanoisi)

  #226867

  Moro,

  Ihan kiva vastata omiin kirjoituksiin, mutta nyt näyttäis skippejä olevan sfääreissä!?!?

  Yhtä CH 18 / FM keskustelua vielä seuraan vähän aikaa (german siis). Breikit ei oo menny vielä läpi, mutta katsotaan!!!!!!

  jiipee

  #226868

  Moro,

  Ei mennyt Breikit läpi Germaniaan.

  Italiaa pystyin lukemaan CH 21 / FM jonkun aikaa, mutta ei breikkejä.

  Nyt lopetan seurannan, joten öitä!!!!!!!!!!!!!

  jiipee

  Ps. Jos jotain kiinnostaa, niin kandee olla kuulolla näin kesäöisin. Enen vanhaan vaihdettin kusokortteja ulkomaille, no ei kai nyt enää siis tehdä niin, kun rimpautetaan kännyllä kaverille!!!!!!

  #227008

  Puolan reissulla, kun ei ollut oikein kenenkään kanssa mahdollista ennen matkaa testailla, menivät LA-yhteydet ihan sattumanvaraisiksi. Vikaa oli joko omassa tai kaverin lääppärissä, lähetyspuolella tai antennissa. Ensi kerralla pitää oikein keskittyä asiaan. Onneksi PMR-kapulallakin pärjää lyhyiden etäisyyksien yhetyksissä.

  #227013

  Onneksi PMR-kapulallakin pärjää lyhyiden etäisyyksien yhetyksissä.

  Moro,

  Näin on.

  Tere tulemast Finlandiaan. Oli Mukava tavata. Terkut myös Vaimolle!

  jiipee

  #227281

  Minä ostin vissiin samanmerkkisen, mutta en saa pihaustakaan koko laitteesta. Siinä ei tule näkyviin kuin kolme kanavaa 8,9 sekä 19, mutta nekään ei kuulu, tiedättekö syytä. Sekä tuntuu että sain jonkun halpisversion, siitä paketista puuttui, kapulan pidike, sekä siipiruuvit mikä pitää puhelimen raudassaan. Minulla on ollut ennenkin LA- puhelimia, ne on kyllä pelanneet heti, rutisseet niin maan pirusti, mutta tämä on jotain uutta mallia, kun on aivan hiljaa. Nyt asiantuntijat kertokaas, mistä saan kanavia lisää, sekä edes hiukan pihaustakin siitä. Vika voi kyllä olla minussakin, mutta aattelin kysästä teiltä. ?

  #227282

  Heureka, se näköjään vaati tunnin lämmityksen, niin jo alkoi suhisemaan, mutta eipä kukaan mitään sanonut. Miten pystyn vaikka ihan ite mittaamaan antennin tehon ? Veera kilta 6/223

  #227286

  Heureka, se näköjään vaati tunnin lämmityksen, niin jo alkoi suhisemaan, mutta eipä kukaan mitään sanonut. Miten pystyn vaikka ihan ite mittaamaan antennin tehon ? Veera kilta 6/223

  Moro Veera 1-2,

  Nyt tehdään niin, että pyydetään radiaoamatööriltä, eli Mikalta (hommas meille Kilan kautta laa-koneet) neuvoja ja AMMATTIAPUVA. Jookos?

  Mika bliis apuja tarvittais!

  jiipee

  Ps. Nykyään mä kyllä kuulen melkein kaikkia, mutta kukaan ei oikein tunnu kuulevan mua. Taitaisko olla niin, että isomilla tehoilla lähiallueellakin höpöttävät ja “kvelsit” on piukoilla?? Skippejä tosi paljon sfääreissä, niin kuin kesään kuuluu…

  #227311

  Esimerkiksi tuolta alla olevasta löytyy ohje LA puhelimen antennin viritysohje edellyttäen että omistat tai lainaat tuon viritysmittarin.. 🙂
  http://www.tiiliskivi.com/hoto/swrdemo.html

  Ja alla olevasta linkistä voi tilata antennin viritysmittarin ynnä muuta aiheeseen liittyvää..
  http://www.rxtx-tuote.fi/index.php?valikko=antennitarvikkeet_swrmittarit&sivu=swrmittarit

  Mauno Nurkkala.. Raahe - Piehinki - Ylitornio.
  Lapinjaos Hupimestari.. 🙂

  #227314

  Lisää viritysohjeita..

  Mauno Nurkkala.. Raahe - Piehinki - Ylitornio.
  Lapinjaos Hupimestari.. 🙂

  #227317

  Juu, auttaisin mielelläni. Mutta nyt tarvitaan ensin hieman lisätietoja mikä radiomalli on kyseessä ja millainen antenni. Onko kyseessä jompi kumpi Killan yhteisosto paketeista?

  Eli aloitetaan näillä, niin helpompi antaa ohjeita.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.