Etusivu Foorumit Päävalikko Tapahtumat Killan 50 v-juhlat – "SÄTKÄLÄN SÄPINÄT" 18.-22.7.2012

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 297)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #125284

  Kevyt ajatustenvaihto mailmankokouksista ja pitopaikoista lienee näin tuoreeltaan paikallaan. Suomalaiset olivat tehneet valtavasti töitä mahdollisen 20. kokouksen saamiseksi Suomeen. Meillä oli todella hyvä paketti kasassa, mutta sijaintimme maantieteelliseti ei aivan oikea. Siispä kaksikymppisen nenämme edestä vei niinkuin jo keväällä epäilinkin flamencoa tanssineet ja viiniä tarjoilleet espanjalaiset. Äänestys Mostissa oli melko tiukka. Espanja sai 19, Puola 17 ja Suomi 16 edustajaääntä.
  Suomalaisilla oli hienot T- paidat, esiteet ja tarrat. Lavalla meitä oli kymmeniä ja taustalla oli Mikin tekemä DVD, joka sai hyvät aplodit. Haluankin kiittää varsinkin Rajalan Erkkiä kokouksen eteen tekemästään työstä. Isomäen Jukkaa ulkomaanyhteyksistään, käännöksistään sekä muista näkymättömistä asioista. Mikiä hyvästä ja kovaa työtä teettäneestä DVD:stä sekä T- paitojen hankkimisesta. Meitä oli paljon innokkaita ihmisiä lavalla, jotka olivat tosissaan mukana. Kiitos kaikille hyvistä hetkistä. Pettymys epäonnistumisestamme onkin nyt melko pinnalla.
  Meillä oli Jukan kanssa keskustelua välivuosi kokouksesta, jonne voitaisiin odottaa noin 200 – 300 sätkää ja kaminaa. Tapahtuman nimi voisi olla vaikkapa 1st Intermediate Worldmeeting.
  Mitä mieltä ollaan asiasta?

  #152335

  Pää pystyyn ja jo tehdyt valmistelut voi hyödyntää ilman suurempaa lisävaivaa seuraavan eli 21. kokouksen hakemisessa.
  Mielestäni ei kannata heittää pyyhettä kehään tässä vaiheessa ja välikokouksen idea on mielestäni katkeraa protestia ja resurssien hukkausta, ehkä voisi miettiä kansallisen kokouksen järjestämistä, kuten on ranskassa ja saksassa, se ei näyttäisi niin pahalta.
  Valitettavasti perinteitä ei arvosteta ja suomalaisen luonnon ja matkailumahdollisuuksien mainostus pitää tulla peremmin esille, kun faktat on faktat: suomi on kaukana/hankala matkustaa, kallis ja sää voi olla huono.
  Lasse

  #152336

  Pohjoismaisten rajatreffien järjestämisvuoro on Suomella v. 2010. Tuota perinnettä olisi mukava Suomenkin osalta jatkaa.

  #152337

  Palasin juuri tunti sitten kotiin Mostista. Hieno reissu, vaikka se maailmankokous jäikin vuodelle 2013 saamatta.

  Harmi, mutta ainakin itselläni se toisaalta avasi uuden avoimen lehden mahdollisuuksineen.

  Möstin äänestyksen jälkeisenä päivänä huomattavan monet ulkomaanelävät kävivät lohduttelemassa ja kertoivat halunneensa nimenomaan tulla Suomeen. Varjokokoustakin ehdoteltiin, mutta se ei mielestäni olisi lainkaan kohteliasta eikä asianmukaista.

  Minusta ajatus pienemmän välivuosikokouksen pitämisestä tuntuisi hyvältä. Riittäisi jos sinne tulisi vaikka vain 200 kuljinta, puolet suomalaisia ja puolet ulkolaisia. Voitaisiin järjestää nimenomaan sitä “alkukantaista” kiltahengen synnyttämää maailmankokousohjelmaa mitä monet ovat peräänkuuluttaneet: kisailua, yhdessä tekiemistä yms.

  Ajankohta voisi olla kesä 2012. Aisiasta oikein informoimalla emme varmaankaan astuisi kenenkään varpaille, koska kokoontuminen ei millään tavalla olisi kilpaileva tai edes vaihtoehtoinen tapahtuma.

  Paikka saisi olla jossain kauneimmassa Järvi-Suomessa. Esim. oluttelttaa ja sen mukanaan tuomaa byrokratiaa ei tarvittaisi vaan palattaisiin juurille. Järjestelykoneisto voitaisiin pitää huolela järjestetyn suomalaisen kiltatapahtuman tasolla. Taloudellista resurssia pitäisi olla käytettävissä hieman tavanomaista enemmän ja myös Killan Raati ajatuksen takana.

  1st Intermediate Worldmeeting of 2CV friends in Finland July 2012 ??

  #152338

  Mikäli tällaista tapahtumaa halutaan järjestää, voisi teema olla esimerkiksi:
  Kansainvälinen Suomen 2cv-killan 50-vuotisjuhla /
  International Jubilee for 50 years old Finnish 2cv guild (tms)

  Ja tapahtuman peruskonseptista olen samaa mieltä Jukan kanssa.

  En ehkä käyttäisi worldmeeting sanaa tapahtumasta.

  Ajatus vain 🙄

  #152339

  Vaikka en itse ollut paikalla tuolla tsekeissä voin vain kuvitella sen pettymyksen määrän mikä suomalaisten puuhamiesten keskuudessa koettiin. Toisaalta demokratia on jälleen kerran toteutunut äänestyksen myötä. Enemmistö päätökseen osallistuneista ei Suomeen halunnut. Se siitä!
  Tuntuu siltä, että nämä maailmankokoukset ovat luisuneet yhä enemmän tuollaisen rock-festarin suuntaan kaikessa massiivisuudessaan. Eipä siinä sinänsä mitään pahaa jos sellaiseen haluaa osalistua. Henkilökohtaisesti en moisesta niin hirveesti perusta. Ennemminkin kaipaisin niitä perinteisiä kokouksia kisailuineen ynnä muineen.
  Mielestäni tuo Henkan ja Jukan ajatus tuntuu aivan mukavalta, enkä näkisi siinä mitään katkeruutta enkä protestia. Kyllä noita tapahtumia maailmaan mahtuu. Jokaisellahan on vapaus valita mihin osallistuu.
  Toivottavaa vain olisi, että Kilta olisi virallisesti mukana tuossa hankkeessa, olkoonkin sen nimi sitten mikä tahansa. Tuo “1st. intermediate Worldmeeting” kuulostaa mielestäni ihan hyvältä. Onhan suomalaiset ennenkin olleet ekoja näissä 2 CV-jutuissa.

  Sen verran tiedän, että täältä Oulun suunnalta kyllä löytyy muitakin hulluja asian suhteen alekirjoittaneen lisäksi.

  Matti Hintikka
  Heluna AK 350:n onellinen omistaja. (Tämä ei ole se ikuinen)

  #152340

  Haluan painottaa, ettei kysymyksessä olisi katkera protesti, vaan mahdollisuudesta tulla välivuotena Suomeen niin halutessaan. Mailmankokoukset pysyisivät paikallaan. Välivuosikokouksesta voisi tulla samankaltainen kuin Raid Laponie tai Raid Mosquito. Ei Espanja tehnyt mitään väärää voittaessaan. Demokratia on toteutunut ja pulinat pois. Nyt vain halutaan avata keskustelu, joka on jo hyvin lähtenytkin liikkeelle. Viime kokouksissa ei ohjelmiin ole panostettu.
  1.st internationaalissa oli mm. renkaanvaihtokisa ja maiden välinen futismatsi. Kympissä ohjelmaa oli niin paljon ettei missään sen jälkeen. Ja mikä tärkeintä – ohjelmat toimivat ajallaan.

  #152341

  Eihän se mikään protesti ole, jos järjestetään hieno tapahtuma, ja tulijoitahan riittää
  siitä päätellen, että Suomi sai selkeätä kannatusta. Onhan sätkän ympärillä koko ajan
  tilaisuuksia, eli tämä olisi vain sekä kunnioittavaa 2 CV:lle, että osoitus suomalaisten
  harrastajien aktiivisuudesta. Kun on homma jo hyvässä vauhdissa, niin siitä sitten…
  eikä mitään hamaan tulevaisuuteen vaan mahdollisimman pian.

  #152342

  Itsekään en mistään massiivisistä tapahtumista niin piittaa. Olisin _ehkä_ voinut käydä Porissa piipahtamassa, jos tapahtuma sinne olisi tullut, mutta kauemmas en viitsi tuommoiseen tapahtumaan lähteä. Jos jotain pienimuotoisempaa tapahtumaa järjestetään niin on huomattavasti suurempi todennäköisyys sille, että itse ilmaannun paikalle.

  Henk.koht. jättäisin tuon ‘worldmeeting’ pois tapahtuman nimestä. Onhan tässäkin säikeessä tullut jo muita ehdotuksia tapahtuman nimelle.

  #152343

  Hyvä idea, ja nimikin “1 st Intermediate Meeting” on ihan ok. Vuonna 1975 alkunsa saaneiden kokousten nimihän on “International meeting of 2cv friends”…

  On todellakin ollut ikävä todeta, että viime vuosien kokoontumisista on kadonnut tyystin kaikenlaiset maiden väliset / henkilökohtaiset kilpailut ja kisailut sekä 2cv missikisat. Perinteiden palauttamisen vuoksi olisi ollut hienoa saada kokous taas välillä Suomeen. Mostissa käytyjen keskustelujen perusteella me suomalaiset emme ole ainoita, jotka kaipaamme sitä todellista 2cv-henkeä nykyisiin kansainvälisiin kokoontumisiin.

  Rättäri - Citroen 2CV
  https://www.facebook.com/groups/168107986665515/

  #152344

  @PenttiS wrote:

  Mikäli tällaista tapahtumaa halutaan järjestää, voisi teema olla esimerkiksi:
  Kansainvälinen Suomen 2cv-killan 50-vuotisjuhla /
  International Jubilee for 50 years old Finnish 2cv guild (tms)

  Kannatusääni tälle. 😀

  Lisäksi juhlaviikonlopun päälle vielä sopiva Raidin pätkä?

  [size size=10][color color=#000040]2CV AZU '61 » 2CV6 '71 » Acadiane Mixta '81 » HY72 '66 » Projekti: Dyane '68[/color][/size]
  [b][color color=#BF0000]Jousitus on täysin erillinen ja ainutlaatuisen pehmeä, tehden ajon yhtä miellyttäväksi
  kuin missä tahansa loistoluokan autossa. [size size=12](2CV-esite,1956)[/size] [/color][/b]

  #152345

  @PenttiS wrote:

  Mikäli tällaista tapahtumaa halutaan järjestää, voisi teema olla esimerkiksi:
  Kansainvälinen Suomen 2cv-killan 50-vuotisjuhla /
  International Jubilee for 50 years old Finnish 2cv guild (tms)

  Hyvä ajatus. Kannatan! 😀

  #152346

  Juuri Mostista palanneena…
  Ehdottomasti tuo Worldmeeting -sana pois tuosta kokouksen nimestä! Miksi ei esim. Suomen kansallinen 2cv-kokous, johon jaokset järjestävät ohjelmaa? Tätä voisi sitten mainostaa myös ulkomaalaisille… 🙄

  #152347

  1st Intermediate Meeting of 2CV Friends, Finland 2012. Teema: FINNISH 2CV GUILD 50 YEARS.

  LOISTAVA KOMBINATSUUNI!

  #152348

  Kannatan kaikkia ed. puhujia!
  Jöns Budden kanssa suunniteltiin jo Mostissa mahtava alueinfosysteemi Suomen tapahtumaan: ympäri aluetta isot näytöt, joissa on ajantasainen info kaikesta. Joku kaipaili myös ihan paperiversiosanomia, josta voisi lukaista edellisen päivän hauskimmat ja muutkin uutiset.

  Tuliskohan Botulismi soittamaan 🙂 ? Mostissa niiden keikka oli ympätty “2cv-bands”-iltaan sen kummemmin heitä mainostamatta. Spiikeistään ymmärsin, että olisivat soittaneet pitempäänkin…

  Moni asia oli hienosti hoidettu Mostissa, mutta erityisesti tää ohjelmapuoli oli jotenkin ihmeellisen vaikeasti toteutettu.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 297)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.