Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #254554
  kokkoka
  Osallistuja

  Viikon vanhana (vaimon) rättäristinä olen saanut nauraa kavereitten kommentointia uudesta harrastepelistä.
  Meinaan olen touhunnut pääosin jenkkien parissa, yksi edelleen hallussa vuodesta -97. On meinaan ihmettelyä riittänyt!
  Tänään oli pakko postaa jengille kuva, missä rättärin nokka oli mun kolmen tonnin hallinosturin nokassa niin korkealla, kuin vartta piisas, mutta pyörät oli vielä maassa! Kakkosnelosen pätkällä nekin jo irtos, takapäähän joutunee laittamaan niitä varmaan kaksi.
  Tuon ”keulimis”kuvan takia just pistäyty yx mustang-kaveri laitetta ihastelemassa, vesiä pyyhki silmistään, olikohan surullinen…

  #254558
  Akaile
  Osallistuja

  ”Hulluja on 99 erilaista, kärrihulluja toiset 99.” Ts. olet nyt tässä tutustumassa yhteen kärrihulluryhmittymään ja entuudestaan edustat yhtä. Ihmettelyä, osoittelua, ihailua ja myös vähättelyä kohtaa vuodesta toiseen, ei se mihinkään häviä. Sanotaan myös, että rättäri on hyvä ihmisfiltteri,eli ei sillä ajele tietyn tyyppiset ihmiset, vaikka kuinka yrittäisi. Minusta se mitä jäljelle jää on enenevissä määrin empiirisen tutkimukseni mukaan hienoa sakkia.

  Tuskin saat jenkkiharrastajia vakuutettua tahi ihastumaan uuteen tuttavuuteesi ainakaan laajamittaisesti, mutta samalla valitettavasti on todettava, että myös rättäriharrastajat saattavat suhtautua yhtä skeptisesti jenkkeihin. Siitäkin huolimatta sekä jenkki- että rättäriharrastajia tarvitaan, sillä muuten tämä vanheneva autokanta ja ennenkaikkea pala autoilun historiaa jyrätään ympäristödebatissa maton alle.

  Espoo-Ke-Su
  Dyane -68, Dyane Super -73, 2cv6 -77, 2cv Super -71, 2cv6 AK XXXL -76

  #254573
  kokkoka
  Osallistuja

  Totta joka sana.
  Itse en ole varsinaisesti ameriikan ihmeisiin orientoitunut, on mulla ollut tippa ja takamoottorisia fiiuja, relluja ja skodia, mosse yms.
  Kaikki olleet kivoja ja mieluisia autoja.
  Ens kesä tullee näyttämään, tuleeko meistä rättäristejä, vaihtoehtoina oli nimittäin Trabant ja Wartburg, joilla olisi voinut sinisen sauhun edestä lisä hämmentää bmw ja jaguar naapureita, jotka ei ole mitenkään kommentoineet uutta kulkuriamme. Jenkkiporukat on ja pääosin myönteisen ihmettelevään sävyyn. Kyllä mulla aina karvat nousee pystyyn, kun V8 jyrähtää tulille ja nauru pääsee, varsinkin rättärin sammutuksen yhteydessä, sehän pysähtyy ku seinään, heheee…

  #254633
  Wonderi
  Osallistuja

  Kaikki ihmiset ei ymmärrä mitä hienoa rättärissä on harrastettavaksi, toisten mielestä siinä ei ole mitään hienoa. Mutta aina on suhtautuminen ollut neutraalin ja positiivisen välillä. Itseäkin edelleen usein hymyilyttää sätkän pienet, kevyet, yksinkertaiset ja silti nerokkaat ratkaisut. Paras oli kuitenkin yksi kaveri, joka elämänsä ensimmäistä kertaa rättärillä ajaessaan hekotti koko 10km matkan. Aikanaan työkaveri pelkäsi ihan ulkopuolelta katsellen että kaadan rättärin mutkassa. Otin sen kyytiin ja kurvailin äärimmäisillä kallistuskulmilla, sitten uskoi että ei kaadu eikä pelännyt enää.

  #254639
  kokkoka
  Osallistuja

  Tuo meidän tiina on niin mahdottoman hieno, että saa ajellessa kokoajan peukutuksia ja pysäköintipaikoilla tullaan lähempää ihmettelemään.
  Rättärit on niin pahasti kadonneet katukuvasta, että joillekin on ollut ihan eka kerta, kun ovat läheltä päässeet katsomaan. Itsekään en ole yhtään nähnyt tän puolentoista viikon aikana, pitänee vielä tänä kesänä huojahtaa sillä johonkin (jenkki)autotapahtumaan.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.