Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #278349
  hantta
  Osallistuja

  Heippa!
  Kun tuota kalustoa alkaa olla liikenteessä yli oma tarpeen, heräsi ajatus josko laittaisi Rättäriporukkaan haaveilevalle vuokraustarjouksen. Aja kesä ja osallistu tapahtumiin vuokra rättärillä, ilma suurta taloudellista riskiä. Jos innostut lajista voit lunastaa kulkimen omaksi kokeiluajan jälkeen ja saat vuokrahinnan käsirahaksi.
  Jos ajattelee nuorta tai nuorta aikuista monellako on vara laittaa 3 – 10 tuhatta harrastukseen ihan vaan kokeilun vuoksi. Kulkimen omistaja olisi ”korjausoppaana” kokeilussa.
  Paljonkohan voisi vuokraa pyytää esim kuukaudessa?
  Toisiko tämä meille uusia jäseniä?

  Näitä ajatteli Hantta

  Hannu Keinänen

  #278359
  hasselros
  Osallistuja

  Toihan on tosi hyvä ajatus. Kunnioitusta sinulle Hentta! Eiköhän vastaava summa mitä ottavat retkeilyautoista olisi sopiva, erityisesti kun ottaa huomioon että vuokra kuitenkin lasketaan käsirahaksi. Laitatko ehdotuksesi Naamakirjaankin?

  #278360
  rumpalipoja
  Osallistuja

  Mainio idea! Äkkiseltään jos hintaa miettii, niin mielestäni edes turhaa verrata ”tavallisen” auton tai retkeilyauton vuokrahintaan. Kesäkaudella retkeilyauto maksaa helposti vähintään 500€/viikko. Mutulla lähtisin johonkin 100-200€/kk haarukkaan. Toki summan tulisi kattaa huoltokulut, mikäli ajatuksena olisi ikäänkuin liisata sätkä, jolloin huollot ja mahdolliset tekniset viat menisi omistajan piikkiin. Jos miettii, että ajokausi olisi touko-syyskuu, se olisi 500-1000€ / kausi. Kelpo vaihtoehto ylimääräis(t)en kulkim(i)en seisottamiselle käyttämättömänä.

  #278373
  hantta
  Osallistuja

  Moro
  Ajattelin itsekin tuota haarukkaa 500-1000. Siitähän menee vakuutukset ja käyttömaksut.
  Antaisin oikein mielelläni jollekin nuorelle lainaan että voisi käydä tapahtumissa ja opetella korjauksen niksejä ym, ja tietysti tutustua killan toimintaan muutenkin.
  Jäsenyyden killassa voisi laittaa heti ehdoksi.

  Hantta

  Hannu Keinänen

  #278375
  hasselros
  Osallistuja

  Ollaanhan sentään ”rumpalipojan” kanssa samaa mieltä idean hyvyydestä. Mikä se käypä liising-/osamaksu-/vuokrahinta olisi on loppujen lopuksi kulkimen omistajan ja lainaajan välinen asia. Korkein hinta on se minkä lainaaja on valmis maksamaan ja alin hinta on se millä omistaja on valmis antamaan ajoikkinsa lainaksi. Oli se sitten 10 tai 1000 euroa päivässä/viikossa/kuukaudessa.
  ”hanttan” haarukkahan ei kerro aikajaksosta mitään. Onko se päivä-/viikko-/kuukausihinta?
  On myös pohdittava laillisuutta autonvuokrauksesta ja vastuusta vahingon tapahtuessa. Oneksi asia ei sinääsä minua koske, en laittaisi Burunduchukkiani vuokralle. Onhan se sentään ainoa rakastettu ja kauan kaivattu rättärini 😀

  ../_ •\
  (.°\=/°.)

  #278386
  hantta
  Osallistuja

  Niin monta asiaa tietysti on mitetittävä, onhan siitä varmaan verot ym maksettava jos tarkaksi mennään.
  Kyllä 1000 eurolla voi jo ajokauden touko- syyskuu antaa.

  Hannu Keinänen

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.