• Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 3 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 31.5.2018 at 12:28 Eko toimesta.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #253126
  Eko
  Osallistuja

  Vanhus 1960. Huomasin puhdistimen sisuksen olevan merkillinen mytty, jonka on kuoreen joku sullonut kuin kuution ymmyrkäiseen reikään. Suodatusosa on öljyistä vaahtomuovia niinkuin olen ennenkin vanhuksissa nähnyt. Metalliverkot sisä- ja ulkokaarteessa kamalassa rutussa, koska ovat ilmeisesti väärää kokoa.

  Paikallisesta harakiriliikkeestä löysin pahvihaitarimallisen, joka sopisi mitoiltaan tuohon trönöön. Voikohan vanhukseen laittaa sellaisen? Tai siis voi, mutta onko siitä enemmän vahinkoa kuin hyötyä?

  Entä millä määritelmällä k.o. vaahtomuovia voisi jostakin kysellä?

  #253159
  Eko
  Osallistuja

  Ei ollut tarkoitukseni lykätä vastuuta kenellekään.

  Ajattelin vain että jos joku tietäisi mahdollisia haittoja pahvisuodattimen käytöstä vanhuksessa. Oma ratkaisuni: Leikkasin nokalla olleen vaahtomuovipuhdistimen metallisesta sisäkaarreverkosta sentin korkeudesta pois, oikaisin sen, käsittelin vaahtomuovin putsarin kannessa olevan ohjeen mukaan. Kokosin ja laitoin takaisin paikalleen. Kiitos google-kääntäjä!

  #253185
  18heppainen
  Osallistuja

  Tuskin siitä paperisuodattimesta mitään haittaa on, voi olla jopa parempi suodattamaan. Tietysti jos ilmanläpäisevyys on alkuperäistä heikompi voi vähäinen teho entisetään pienentyä. Omaani hyödynsin vanhan suodatinpanoksen ehjät metalliverkot. Suodattimeksi laitoin 2CV6:n putsariin myytävän vaahtomuovirinkulan, pienemmäksi leikattuna.
  Moottoripyörissä öljyttäviä vaahtomuoviputsereita edelleen käytetään. MP-liikkeistä löytynee tarpeita.
  Itse olen käyttänyt spray-ilmanputsariöljyä myös kutoseen. Eli pesu – kuvaus – öljyä ja takaisin pönttöön. ”Turboputken” kanssa putsari näyttää likaantuvan aika tavalla.

  #253208
  Mikko Räsänen
  Osallistuja

  Itse käytin wanhuksessa pahvihaitari mallisia eikä mitään ongelmaa. K&N löytyy wanhukseenkin sopiva.

  Mikko

  #253226
  Eko
  Osallistuja

  Kiitos neuvoista! Nyt luulisin pärjääväni. Se pahvihaitari jää siis varalle. Ja voinhan kokeilla mitä vaikuttaa käyntiin.

  Eko

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.