Etusivu Foorumit Päävalikko Tekniikka Ilmaa tankkiin

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #262280

  Pitkän seisomisen tai esim. konerempan jälkeen joutuu usein starttaamaan sätkää suhteettoman pikään ja/tai kaatamaan bensiiniä kaasuttimen kurkkuun tai ruiskuttamaan sinne ”motorstartteria”.

  Jos tallissasi on kompressori, voit helpottaa käynnistystä painamalla polttoaineen täyttöaukosta ilmaa polttoainesäiliöön, niin että aiheutat sinne PIENEN ylipaineen pitämsällä esim kättäsi tai vaikkapa muovipussia täyttöaukon suulla estämässä ilman ulosvirtausta. Oma Tiinani käynnistyi näin toimien jo kolmannen n. 3 sek starttauksen jälkeen!

  #262282

  Jäi tuossa edellisessä kertomatta, että paineistamalla polttoainetankin hetkellisesti työnnät polttoaineen kasuttimen kohokammioon, eikä sinun tarvitse pumpata sitä sinne polttoaineoumpun avulla.

  #262299

  Tuossa oleellista on seisonnan aikana kuivunut bensapumpun kalvo, joka ei joskus jopa ”herää”, ennenkö se saa märkää, eli bensaa.

  Tähän hyvä kenttäolosuhdekikka ilman kompressoria on bensansuodattimen asentaminen bensapumpun jälkeen ja kaasarista bensaletkun irrotus ja letkusta imua ihan suulla. Tuo suodatin auttaa tässä siihen, että sitä tarkkailemalla näkee milloin bensa on noussut pumpun ohi suodattimelle asti ja sen jälkeen normaali startti jo onnistuukin.

  Jos joku on edelleen tänä pänä niin hullu, että imeskelee bensaputkesta ns. sokkona ilman tuota suodinta niin kannattaa sitten välittömästi räkiä tuotos ulos ja huuhdella suunsa hyvin…tästäkin huolimatta saattaa nousta veret suuhun ja sitä saa hetken räkiä…En siis suosittele kenellekään.

  Espoo-Ke-Su
  [B] [color color=blue]Dyane -68, Dyane Super -73, 2cv6 -77, 2cv Super -71, 2cv6 AK XXXL -76 [/color][/B]

  #262387

  Muistutetaan nyt kuitenkin, että Franzoselta huimaan 35€ hintaan uuden bensapumpun jossa käsipumppausvipu. Helpompaa ja paremman makuista kuin imeminen. Halvempaa kuin bensatankin räjäyttäminen. 😉

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.