Etusivu Foorumit Päävalikko Esittäytyminen Hain Sylvin -62 Pohjanmaalle

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #279878

  Moro!

  Olen aivan uusi jäsen 2CV Kiltassa, liityin siihen toukokuussa 2022. Olen varmaan yli 30 vuotta miettinyt, pohtinut ja ihaillut Rättäreitä, ja ajattelin että kyllä minä sen vielä joskus laitan itselleni. 6.5.2022 kauniina perjantaisena aamupäivänä tein unelmistani totta, hain Sylvin Lempäälästä tänne Pohjanmaalle Seinäjoelle 🙂 Istuin silloin ekaa kertaa Rättäriin ja kaikki, aivan kaikki oli uutta, lähdin siis täysin nollasta tämän kulkimen kohdalla. Nyt olen tutustunut tähän-62 wanhukseen ja yrittänyt opiskella näitä asioita, olen tilannut varaosia ranskalaiset.fi sivustolta, ostin uuden akun yms yms. Aloitin ajot varovasti, eka päivä ajoin noin 6-10km, sitten pidin taukoa muutaman päivän ja lähdin Seinäjoelta kohti Kauhavaa, tai ainakin yritin 🙂 Sylvi yski ja tuhisi niin pahoin että jäin tienvarteen noin 6km ajettuani. Siitä matka jatkui hinauksella Lapualle. Tilaamani osat saapuivat, aloitin kondensaattorin vaihdolla ja siinähän se vika olikin 9e vika 🙂 🙂 Tarkoitukseni on nyt ensin tutustua rauhassa kulkimeen mahdollisimman hyvin ennen varsinaisia pitempiä reissuja. Jännää oli että minulla oli noin 30 vuotta sitten ostettu pieni keltainen metallinen Rättäri, ja Sylvin alkuperäinen maali oli juuri keltainen 🙂 -Jori Tuurihalme.

  • Tätä aihetta muokkasi 1 vuosi, 11 kuukautta sitten Jori.
  #279898

  Moi Jori
  Tervetuloa joukkoon, Seinäjoella ja sen ympäristössä onkin mukavaa ja aktiivista harrastaja porukkaa, kannattaa tutustua.
  Kun saat Sylviin luottamuksen ja käyttö tuntuman syntymään suosittelen osallistumaan johonkin viikonloppu tapahtumaan. Näin sen harrastus elämän eri puolet alkaa tulemaan tutuksi.
  Mekin aloimme myös varsinaisen 2CV-harrastuksen vuoden -62 rättärillä ja harrastaminen jatkuu edelleen….
  Nähdään jossain tapahtumassa, ennemmin tai myöhemmin.
  Risto

  #279970

  Olen ilahtunut, että uskalsit aloittaa harrastuksen wanhuksella. Olen sellaisen (sellaisten) ratissa kohta 40 vuotta viihtynyt. Hetkellisesti yritin tottua modernimpaan versioon, mutta nopeasti huomasin että jotenkin vain tämä vanha tekniikka ja askeettisuus sopii itselleni paremmin. Melua on hieman enemmän, vauhti vähän pienempi, jotkut varaosat enemmän kiven alla, mutta positiivisia puolia sitäkin enemmän. Tervetuloa joukkoon!

  #280069

  Tervetuloa vaan, täällä toinen tuore harrastaja, sellasen modernin version 😉, ilma volkkareita parikymmentä vuotta tätä ennen harrastaneen ja salaa rättäristä haaveilleena siirtymä ollut helpohko, onhan tässäkin samat ihanuudet, bokseri ja ilmajäähdytys 🤣

  #280071

  Niin, minähän olen veteraani teihin verrattuna. Minulla ollut kunnia olla wanhuksen hoitaja jo 18 kuukautta. Minä myös aloitin omistamalla VW 1300 Limosine kuplan, vm. 1967 (viimeinen 6 volttinen.) Ja minäkin haaveilin rättäreistä jo teininä. Keväällä 1973 myöhästyin kerran ekalta tunnilta koulussa. Kun ope kysyi miksi, vastasin kuten asiat oli: “Kyllä minun herätyskello soi, mutta unessani se kuullosti rättäriltä, joten en herännyt vaan jatkoin sillä ajamista.” Ope nauroi ja en saanut jälki-istuntoa.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.