Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #268993
  Henski
  Osallistuja

  Sattui jokunen viikko sitten yllättävä haveri, kun tyttäreni rättäristä (vm.1989) katkesi ajossa vasemman puoleisen etupyörän tukivarsi! Auto oli katsastettu pari viikkoa aiemmin huomautuksitta. Onneksi tukivarsi katkesi paikallisen Prisman parkkipaikalla eikä esim. maantiellä.
  Tukivarsi oli ruostunut lähinnä sisältäpäin niin paljon, että siinä oli jopa ruostereikä alapinnalla (näkyy myös liitteenä olevissa kuvissa). Tukivarsi vaikuttaa melko tiiviiltä eikä kosteuden pitäisi päästä sisäpuolelle. Olisikohan jossain hitsisaumassa ollut vikaa…

  Ostimme kulkimeen uudet tukivarret eteen molemmille puolille. Niitä oli aika niukasti saatavilla; toivottavasti uusvalmistus alkaa pian.

  Tukivarsissahan on stoppari-ruuvit rajoittamassa pyörän kääntökulmaa. Ruuvin kierrereiästä tukivarren sisälle voi ruiskutella esim. öljyä ruostumista hidastamaan.

  Liitteenä on muutama kuva tapauksesta. Tämän kokemuksen perusteella tukivarsien kuntoa kannattaa seurata huolella eikä katsastuksen tarkastukseen voi juuri luottaa.

  • Tätä aihetta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten Henski.
  • Tätä aihetta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten Henski.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.