Etusivu Foorumit Päävalikko Matkalle Espanjan liikennesääntöjä

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #128389

  Moro !!
  Pientä muistinpiristystä Espanja liikennesäännöistä netistä poimittuna:

  Espanjan liikennesääntöjä:

  Alkoholi
  Suurin mahdollinen määrä alkoholia veressä on 0,05 %, joka vastaa noin yhden vakioannoksen kulutusta tunnissa. On kuitenkin suositeltavaa olla juomatta ennen ajamista.
  Turvavyö
  Laki määrää, että matkustajat käyttävät turvavyötä sekä auton etu- että takaistuimella. Pienten 0-3-vuotiaiden lasten tulee istua takaistuimella lasten istuimessa. Alle 12-vuotiaat eivät saa istua auton etuistuimella.
  Varoituskolmio ja turvaliivit
  Laki määrää, että autossa säilytetään kahta varoituskolmiota. Jos auto hajoaa tai joudut onnettomuuteen, sinun tulee asettaa yksi kolmioista auton eteen ja yksi sen taakse. Yksityinen hinaaminen on kielletty. Turvaliivejä pitää käyttää kaikkien autossa olevien autosta poistuttaessa taajamien ulkopuolella.
  Varalamppupakkaus
  Pitää olla autossa mukana.
  Pysäköinti
  On kiellettyä pysäköidä lähemmäksi kuin 6,4 metrin (7 jaardin) päähän bussi- tai raitiovaunupysäkistä. Yksisuuntaisella tiellä pysäköinti ei ole sallittua kivetyksellä joiden kohdalla talojen numerot ovat parillisia. Jos paikalla on parkkimittari, sinun tulee tarkastaa milloin maksu tulee suorittaa. Tavallisesti maksat ainoastaan kello 9:30-14:00 välillä ja kello 16:30-20:00 välillä.
  Keltainen katkoviiva tai zikzakviiva tarkoittaa pysäköintikieltoa. Yhtenäinen keltainen viiva tarkoittaa pysähtymis- ja pysäköintikieltoa. Sininen merkintä tarkoittaa pysäköintirajoitusta, katso liikennemerkkiä.
  Invalidien pysäköinti
  Voit käyttää kansainvälistä invalidi-korttia ja pysäköidä kohtaan jossa on invalidi-merkit.
  Äänimerkki
  Asuinalueella ajettaessa äänimerkin käyttö on kiellettyä kello 23:00-6:00 välillä. Äänimerkkiä tulee käyttää ainoastaan hätätilanteessa tai varoituksena törmäyksen tai onnettomuuden välttämiseksi.
  Ohittaminen
  On kielletty ennen mäenharjanteita ja jos näkyvyyttä ei ole vähintään 200m.
  Vilkun käyttö
  Käytä vilkkua erityisesti moottoritiellä ajettaessa. Saatat saada sakkorangaistuksen, jos et käytä vilkkua ennen ohitusta tai ohituksen jälkeen palatessasi takaisin ajokaistallesi.
  Nopeusrajoitukset
  Moottoritiellä – 120 km / t
  Kylissä – 50 km / t
  Teillä joilla on kaksi tai useampia ajokaistoja – 100 km / t
  Kaikilla muilla teillä – 90 km / t.
  Matkapuhelin
  Matkapuhelimen käyttö on kiellettyä kuljettajilta, sakkorangaistus annetaan välittömästi, jos jäät kiinni. Käytä ainoastaan matkapuhelimen handsfree-toimintoa, korvanapit ja Bluetooth on kielletty.
  Varoituskyltti auton yli tuleville kuormille
  Auton ylittävät kuormat (esim. polkypyörä vetokoukkutelineessä) on merkittävä vinopunaraitaisella 50×50 cm varoituskyltillä.

  Pikkusen on eroja suomalaiseen säännöstöön.
  Hyvä linkki eri maiden sääntöihin:
  http://ec.europa.eu/transport/road_safety/going_abroad/index_en.htm” onclick=”window.open(this.href);return false;

  Lasse

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.