Etusivu Foorumit Päävalikko Matkalle 2cv terveiset Kroatiasta

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #129580

  Terkut täältä Kroatiasta( Zagrebista) 2cv palstan lukijoille, menossa katsomaan jääkiekko-ottelua jossa kohtaavat Zagrebin karhut ja Magnetogorskin metallimiehet eli Tuukka Mäntylä Tapparasta,( Karhut), ( allekirjoittanut Tapparan miehiä ) ja Juha-Matti Aaltonen Kärpistä ( Magnetogorsk), , ilmat suosivat , jos lämpöisestä sattuu tykkäämään ( aamulla Zadarissa jossa majailemme + 30 ), sääolojen vaihtelu vuoristosta johtuen aika hurjaa 20 km matkalla saattaa lämpötila muuttua 20 astetta, 2cv ajoneuvot ovat kovin harvinaisia, tähän mennessä ( 3500 km ) ei ole tullut vastaan yhtään ajokkia, tiet kyllä ovat aivan ensiluokkaisia ( EU-rakentanut- kylteillä varustettuja ) kuin suunniteltu 2cv lle, ylämäkiä jotka jatkuvat noin 20 km joten 2 vaihteelle olisi käyttöä, elinkustannukset noin 30-40 % alle Suomen hintojen ruoka ja juoma ( jos ei lasketa Absolutia ), polttoaine , diesel 1.1. €7/ LTR, ihmiset kovin ystävällisiä ja auttavaisia. Mikäli olosuhteet säilyvät tämän laatuisina niin vuoden 2019 maailman kokous on ainakin olosuhteiltaan ykkösluokkaa.

  Terv. Ramppa

  #175427

  Käyppä Samoborissa, siellä on 2CV-sisustettu baari “Fontana”. 25km Zagrebista länteen, ilmaista moottoritietä pääsee nopeasti. Kerro terkkuja Akilta ja Peteriltä jos meet 😉

  #175428

  Sieltähän se Pub 2cv löytyi ja tupa täynnä ystävällisiä 2cv immeisiä, eivät olleet unohtaneet ( eivätkä kuulema unohda (: ) Akia ja kumppania, pieni oli kylä mutta kuulemma varsinainen 2cv keskittymä, iso osa Kroatian sätkistä kun sattuu majailemaan kaupungissa, sieltä löytyi Engelsmanni, Louis Barbour – nimeltään,( jos jotakuta kiinnostaa niin postia hintatiedustelujen yms muodossa voi laittaa os. louis@barbour4x4.com ) joka rakentelee nelivetoja , niihin runkoja kuin myös BMW moottorisia laitteita entisen kotomaansa käytäjille, automaatti lukkoperiä löytyy myös, ovat kuulema Itävaltalaisten suosiossa, BARBOUR4X4.COM on osoite josta kuulemma löytyy tarkempaa tietoa, esitteli herra verstaansa ja varastonsa ja täytyy myöntää että teki vaikutuksen sekä erikoistyökalut että niillä tekemänsä 2cv osat, oli runkoja, jousipönttöjä, puskureita, tukivarsien vahvikkeita yms..

  #175429

  Juu Louisin paja oli kyllä hauska tutustumiskohde, miehestä lähtee juttua kuin keskimääräistä puheliaammasta engelsmannista konsanaan 🙂 . Tuskin maltan odottaa vuotta 2019..

  #175430

  Visiitti Bosnia Herzegoviaan, kuin matka menneisyyteen.
  Tulipahan taas lämpimät muistot entisaikojen “oikeasta matkailusta ” tullit istuivat kopissa passit tarkastettiin neljässä eri luukussa ja rahaa vaihdettiin kuin silloin ennen ( Bosnian markkoja ).
  Tuli selväksi heti rajan jälkeen miksi ulkoministeriön matkustusilmoitus sivut kertovat suurimman riskin matkailijalle Bosniassa olevan ei suinkaan miinat tai muu vastaava, vaan liikenne, se oli kuin Virossa 80-luvulla, kaikki haluavat olla jonossa ensimmäisenä ainakin hetken, rajalta ensimmäisen 50 kilometrin matkalla 3 kolaria, tie oli mutkainen serpenttiini ja rekoista piti päästä ohi vaikka riskillä.
  Ravintola kokemus vertaansa vailla, koska kyseessä islamin uskontoinen maa ei jägersnitseliä tarjoilla, tarjoilija sen sijaan suositteli ravintolan omistajan 200 lampaan laumasta valittua paras laatuista tuotetta, siihen päädyttiin, hetken odottelun jälkeen tarjoilija saapui noin metrin mittaisen tarjottimen kanssa siinä oli noin puolikas siitä lampaasta, allekirjoittaneesta tuli sillä hetkellä vegaani, oli aika hankalaa syödä kun ei uskaltanut katsoa pöydässä olevaa tarjotinta, oli se niin hurjan näköinen, vaan eipä tuo kallistakaan ollut aterian hinta salaatteineen juomineen ja jälkiruokineen oli noin 6 €.
  Hotellihuoneiden hinta vaihtelee 20-50 € välissä tasosta riippuen, 20 huone kelpaa kyllä 2cv matkailijalle.
  Hintataso oli edullisempi kuin Kroatiassa diesel noin 85 snt / ltr ja bensa taisi olle euron luokkaa litra, hinnoista huolimatta ihmetyttää autojen suuri määrä koska tuskin paikallisille polttoaine kovin edullista on.
  Kaupunkikuvaa hallitsivat moskeijat ja minareetit, niitä näkyi yhdellä silmäyksellä useita, aika outoja näkymiä näin suomalaiselle.
  Katujen ja teiden kunto odottaa EU hun liittymistä.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.