Kesällä Gotlantiin – Raid 24 Roses

Moottorirata raidin – Raid 24 M-Rings – peruunnuttua ensikesältä, päätimme aikaistaa kahdella vuodelle 2020 suunniteltua Gotland rundia.

Raid 24 Roses (Raid to four roses) on nimensä mukaisesti retki ruusujen saarelle Gotlantiin. Visby ja Gotlanti yleensäkin on erittäin suosittu lomakohde, joka näkyy lähinnä hinnoissa. Talvella olisi edullista matkustaa, mutta kuka haluaa tuuliselle saarelle syksyllä tai talvella. Koska olemme kuitenkin lähes kaikkeen tottunutta rättärikansaa, yritetään tämäkin reissu tehdä “low budget” hintaan.

Raidi on ajoitettu heinäkuun viimeiselle viikolle, niin että lähdemme matkaan Turusta tai Naantalista 22.7.2018 iltalaivalla kohti Tukholmaa tai Kapellskäriä. Maanantaina siirrymme Gotlantiin, menomatkalla hieman Ruotsin rannikkoon tutustuen.

Toimikunta oli liikkeellä auttamattomasti hieman myöhään, koska kaikki tosi kivat (ja kalliit) majoitukset on jo varattu ensi kesälle. Löysin kuitenkin yhdeksän kilometrin päästä Visbystä merenrannalta matkustajakodin, joka meidän on mahdollista saada kokonaan omaan käyttöön, jos lähtijöitä on tarpeeksi.

 

Kyseisessä paikasta löytyy 42 petipaikkaa, kahden, kolmen, neljän ja viiden hengen huoneissa. Omistaja on luvannut myös telttamajoituksen olevan mahdollista mikäli petipaikat on ensin täytetty. Suihkut ja vessat, viisi kappaletta molempia, löytyy majoitustilan käytäviltä. Olemme myös saaneet tarjouksen grilli-illasta, jossa tarjolla paikallista lammasta lisukkeineen. Grilli-illan hinta noin 23 eur/hlö. Tilaisuuteen saa tai pitää ottaa omat juomat.

Tiistaista torstaihin vietämme tutustuen Gotlannin nähtävyyksiin, käymme Färön saarella tutustumassa Kutens Benzinin tarjontaan (muistatteko sätkäpaku kuvan Nyytisissä 5/17) ja mahdollisesti myös Gotska Sändössä.

Paluumatka alkaa aikaisin perjantaina 27.7.2018, jolloin ehdimme Tukholma – Turku iltalauttaan saapuaksemme Turkuun aikaisin lauantaiaamuna 28.7.2018.

Alustavasti kustannuksista

Alla lasketussa esimerkki on laskettu sätkälle ja 2 aikuiselle. Lisätietoa hinnoista ja vaihtoehdoista löytyy ilmoittautumislomakkeesta.

Lauttamatka Turku – Tukholma – Turku 360 €
Lauttamatka Västervik – Visby – Nynäshamv 200 €
Majoitus Visby – 4 yötä (edullisempi jos muu kuin 2h huone) 240 €
Yhteensä 800 €

Raid 24 Roses – Ilmoittautuminen