Uusia välineitä Hy-Riläisille – hinauspuomi

Hyvinkään ja Riihimäen jaos Hy-Ri on hankkinut käyttöönsä Triangel hinauspuomin. Puomi on Burtonin tuotantoa. Puomi kiinnitetään sokilla 2CV kulkimen hinaussilmukoihin ja toinen pää hinaavan auton vetokoukkuun. Sätkän pyöränkulmien rakenteesta johtuen hinattavassa autossa ei tarvita kuljettajaa. Hinattava kuljin seuraa vetäjäänsä, kuin köyhän talon porsaat toisiaan. Peruuttaminen puomilla on mahdotonta.

Burtonin antaman tiedon mukaan puomillaa saa Euroopassa hinata 2CV: tä perävaununa (<750 kg), joten tarvitaan kolmion muotoiset heijastimet, rekisterikilven ja ylimääräisen turvavaijerin. Hinattavassa sätkässä pitänee olla myös valot, jotka voi olla esimerkiksi magneettikiinnitteiset perävaunuvalot. Pyrimme tarkastamaan asian poliisilta, kunhan saamme sätkiä keväällä liikenteeseen.

Puomi otetaan matkaan ainakin Raid 2 Lofoten retkelle, koska mahdollisen kulkimen rikkoutumisen yhteydessä hinaaminen puomilla on huomattavasti turvallisempaa kuin köydellä. Puomi hankittiin Ranskalaiset.fi verkkokaupasta, puomi toimitetaan maalaamattomana. Maalasimme puomin varastosta löytyneellä punaisella maalilla.