Tuulilasin ja sivulasien asennus

Lasien irrotus

Niin tuulilasin kun myös takaoven ja pienen sivuikkunan lasin irrotus ehyenä vaatii pientä näppäryyttä. Hommasta selviää kun niksit tietää, kuvista selviää yksi varteen otettava niksi kotikonstiksi. Kumin reuna taivutetaan pellin reunan taakse ja sievästi kädellä työntäen lasi tiivisteineen tulee ehyenä pois paikoiltaan.

Lasien asennus

Tuulilasin asennus narulla.

Tuulilasin ja sivulasien asennus suoritetaan pujottamalla lasin ympäri asennetun kumitiivisteen pellin uraan naru siten että narun päät tulevat alas. Seuraavaksi työnnetään lasi tiivisteineen paikoilleen työntäen sitä keveästi ja samalla aletaan varovasti vetää kummastakin päästä narua varovasti kumin reunaa pellin taakse, lasin keskelle päin vetäen, kuvan mukaisesti.Tiivisteeseen kannattaa sivellä ulkokehälle vaikkapa kotelomassaa jolloin luistaa helpommin paikoilleen ja massa samalla tiivistää asennetun ikkunan vesivuotojen estämiseksi.

Lasin asennus videolla (yleisohje).

Takalasin asennus kattoon

Takalasi asennetaan katon sisäpuolelta päin paikoilleen siihen metalli vahvike raamiin. Kun takalasi on paikoillaan niin viimeksi asennetaan siihen ulkopuolelle kiilakumi nauha jonka asennukseen on olemassa oma työkalu jolla kiilakumi vedetään uraansa.