Turun täyteläinen Vappu

Turun jaos harrasti ajeluja runsaasti koko vappuviikonlopun ja ylikin. Näin hoidettiin pari vuoden ajelujen ja yhdessäolon vajausta.

Ruissalo ja Masku

Vapunaattona la 30.4. oli ohjelmassa vanha turkulainen perinne eli piknik Ruissalossa. Niinpä Turun jaoslaisten rättisitikoita noin 14 kuljinkuntaa keinahteli osittain talvesta kankeina Ruissalon kaukaisimpaan kärkeen grillaamaan. Vaan tuuli ja tungos grillikatoksessa ajoi osan pian kotiin ja osan Maskuun Hannun ja Päivin pihaan lämmittämään kaasujalkaa.

Kauniin värikäs rivistö.
Välillä on hyvä pysähtyä ja miettiä seuraavaa siirtoa.

Uusikaupunki ja Laitila

Vappuaamuna 1.5. startattiin uudella innolla nyt Uudenkaupungin jaoksen vieraaksi. Siellä torilla ryhmityttiin ja jatkettiin pidempänä jonona 1700-luvun Poukan talonpoikaistaloon Laitilaan. Tarjolla oli mm. simaa ja keväistä kornetin soittoa, jota totisena kuunneltiin.

Rivistö ja värikirjo eikun vaan kasvaa ja komistuu Uudenkaupungin torilla.
Arvokkaalle herrasväelle arvokkaat puitteet.
Kornetin soitanto lienee ollut monelle kuulijalle ennen kokematon, ainakin sooloesityksenä.

Huovilan piknik, Lahden Classic Motorshow ja Lintulantie

Aiemmin su 1.5. toisaalla klo 8 oli yhteislähtö Lahden Classic Motorshow -messuille. Kuitenkin Jukka ajeli yksinään ensin Huovilan piknikille ja Riikka toista kautta seurueineen samaan paikkaan. Sieltä Lahden Messuhallille, jossa jp Helena puuhasi oltermanni Pirkon, takapiru Henkan ja Lahden jaoslaisten kanssa Killan näyttelypaikalla. Helena ja Pirkko viettivät aattoillan Lintulantiellä Riston ja Tuijan vieraina, ja tiekin löytyi takaisin pimeässä majapaikkaan Little Tundra.

Pirkko ja Henkka tarkistavat, että kaikki tuhat palaa ovat Neulerättärissä omilla paikoillaan.

Mynämäki

Kaikki kotona ma 2.5., mutta taas liikkeelle katsastamaan porukalla kulkimet (13 kpl) Mynämäen Kasitien Katsastus Oy:lle. Tämäkin vanha perinne! Homman ohessa seurusteltiin nauttien grillimaisteri Tapsan makkaroita ja sihijuomaa. Katsastajatkin pitivät siinä taukoa.

Viimeisen päälle puunatut Rättärit jännittivät syynivuoroaan.
Tiedossahan se oli, että ei Rättäristä mitään vikaa löydy. Tai jos löytyy, sen Tomppa pian korjaa.

Kakskerran kierros

Eikä tässä vielä kaikki! Tiistaina 3.5. illansuussa kutsui niinikään perinteinen Kakskerran kierros. Tämä on rattoisa ajelu läpi herttaisten kylien ja järven ympäri keskellä Kakskerran saarta, joka seisoo meressä. Pysytkö kärryillä? Ei haittaa – ohessa karttaliite. Välietappina vietettiin piknik saaren kirkon parkkipaikalla. Sää oli suotuisa seurustelulle, ja aurinko paistoi ajoittain kunnolla.

Karttakin sen todistaa, saaressa oltiin.
Ajelun lomassa on aina hetki ympäristöstä nauttimiseen…
… ja tietenkin piknikkiin.

_________________________

Teksti: Turun kirjeenvaihtaja jp Helena.

Kuvat: Helenan kotialbumi ja Turun jaoksen Facebook-sivulla jäsenten julkaisemia.