Tu-Jä-Ke – jaoksen viimeisimpiä kuulumisia

TuJäke2016_2

 

Jaoksemme on kokoontunut viime vuosina torstaisin hieman vaihtelevalla miehityksellä ja joskus jopa naisituksella. Olemme kokoontuneet Vanhalla Unkalla, ja ST1:llä. Nyttemmin paikaksi on vakiintunut ns. Pullokiska Järvenpään Haarajoella Vanhan Lahdentien kupeessa. Paikan tunnistaa isosta Jaffa pullosta katolla. Jaosporvarina on toiminut viime vuodet Hallanevan Raimo. Toimintamme on ollut lähinnä kahvilla käyntiä ja vapaamuotoista keskustelua aiheesta kuin aiheesta.

Torstaisten kokoustemme lisäksi vakio-ohjelmaa on ollut Wappuajelut.

Olimme pitkin syksyä keskustelleet mahdollisuudesta järjestäytyä hieman virallisemmaksi Killan jaokseksi. Puuhamiehenä toimi Niemisen Kari. Hän järjesti meille paikaksi Tuusulan Rusutjärven rannassa sijaitsevan Metsäpirtin. Paikka toimii Tuusulalaisten yhdistysten leirikeskuksena ja sillä on hyvät fasiliteetit. Mahdollisuus tehdä soppaa, vaikka sadalle hengelle.

Torstaina 18.2. 2016 meidän oli tarkoitus olla paikalla klo 18.00. Olimme laittaneet opasteet paikalle ja yllätykseksemme paikalle saapui 15 henkilöä, joka on mielestäni hieno luku. Kiitos siitä kaikille mukana olleille. Kari oli hankkinut pullat, piparit ja rullatortut limppareineen. Lisäksi hän oli keittänyt kahvit.

Kello 18.16 Kari avasi kokouksen. Pykälät olivat kunnossa, joten saatoimme aloittaa kokouksen. Minut valittiin kokouksen puheenjohtajaksi ja Paavolan Masa sihteeriksi. Ääntenlaskijoiksi ja pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Markku Lähteenmäki ja Antti Kantola. En aavistanut astuneeni miinaan, sillä seuraavana oli vuorossa jaosporvarin valinta. Minua ehdotettiin ja yritin vielä tiedustella muita ehdokkaita, mutta porukka pysyi hiljaa, joten valintani oli pakko pamauttaa pöytään.

Pankkimies Lehtinevan Esa valittiin kirstumestariksi. Mielestäni hyvä valinta. Onhan meillä nyt iso talo takanamme. Pitkään keskusteltiin tilinavaamisesta, joka ei nykyisin ole helppo asia, mutta valitsimme helpoimman tien ja annoimme Esan hoitaa asian sopivaksi katsomallaan tavalla.
Niemisen Kari valittiin jakarimestariksi ja parempaan ei valinta olisi voinut osua. Allekirjoittaneen tehtäväksi tuli myös tiedottaminen. Tässä ensimmäinen tiedotus.

Päätimme kokoontua torstaisin edelleen Pullokioskilla ja tulemme järjestämään Wappuajelun Porvooseen yhteistyökumppaneina Hy-Rin ja Porvoon jaos. Lisäksi tulemme osallistumaan runsaslukuisasti muiden jaosten tapahtumiin.
Jaoksen jäsenmaksuksi päätettiin yksimielisesti 10 €.

Keskustelimme lopuksi mahdollisuudesta päivittää jaoksemme historiikki. Taisimme missata jaoksen 40 vuotisjuhlamme. No ensi kerralla sitten.
Lisäksi Raimo luovutti jaoksemme tarrat Esalle. Niitä voi kaikki hankkia tapahtumissa, jossa Esa on paikalla. Kokous päättyi klo 19.08
Henkka Castrén

Artikkeli julkaistu myös Nyytiset 2/2016