Telttamotskari 1/2019

Pohon syyskokouksessa valittiin virkamiehistö vuodelle 2019 ja joitakin vaihdoksia tehtiin. 

Pitkäaikainen jaosporvarimme Elisa Peltonen jättäytyi tehtävästä pois ja kosiskeli pitkäänkin valituksi tullutta Juha Reinikkaa.   Skriba Silja Wartio oli myös valmis siirtämään vastuuta toisille ja tuumaustauon jälkeen plakkarihäjy Eija Lampila otti tehtävän vastaan, toivoen, että jo seuraava kokous voisi taas valita uuden skriban.  Ratkaisu siis on toivottavasti väliaikainen. 

Pohon virkamiehistö vuonna 2019: 

Jaosporvari   Juha Reinikka 

plakkarihäjy/skriba   Eija Lampila

Besserwisser   Helge Helenius

Mixtehäjy  Jussi Lampila

Jakarihäjy Jussi Sarpo, työkaluvastaava Jukka Isomäki

Mecahäjy  Matti Lampila

Kyökkihäjy  Taina Inkeri

Soppatykkihäjy  Eero Inkeri

Häspyytteri Yrjö Koskimäki

Raittihäjy  Risto Arola

Talkkarihäjyt Kaija ja Esko Harju

Toiminnantarkastajat  Irma Arola ja Tiina Helenius

Kiitämme lämpimästi Ellua ja Siljaa pitkään jatkuneesta jämäkästä toiminnasta jaoksen tehtäviä hoitaessaan.  

Uusi jaosporvarimme on jo osalle tullut tutuksi tapahtumiemme yhteydessä.  Juha kertoo, että on ollut mukana enemmän tai vähemmän passiivisena rivikiltalaisena 70 -luvun lopusta 2000-luvun puolelle, kunnes ”erehtyi” Pohojanmaan jaoksen pikkujouluun. Heti tuli arpajaisista lahjakorttivoitto, joka tempaisi mukaansa. Taisi olla järjestetty juttu, epäilee Juha.   Edellinen JP Ellu aloitti pitkänsitkeän lobbaamisen, maanittelun ja junailun  – ja sai kuin saikin ylipuhuttua Juhan tähän kadehdittavaan asemaan.  Uusi jaosporvarimme omistaa kaksi Dyanea ja yhden DS:n, jota kutsuu ikuisuusprojektiksi.  Lisäksi hänellä on pari 2-pyöräistä sielunveljeä eli Mobyletteä.  Juha toimii vielä kuluvan kevään erityisopettajana yläasteella ja jää sitten eläkkeelle täysin palvelleena.  Eräskin herranterttu on kehdannut kysyä, notta saako nuon vanha ylipäänsä opettaa.  Juhan perheeseen kuuluu vaimo, aikuiset poika (jolla myös on Dyane)  ja tytär, karvaisia kavereita kissa ja koira.  Juha harrastaa keräilytaloutta, jonka tuotoksia on esillä esim. Pohojanmaan jaoksen tapaamisissa Syrämmaalla. 

Juha Reinikka

Skriba Eija on toiminut jaoksen plakkarihäjynä jo pian 15 vuotta ja ollut killan jäsen 90 -luvulta saakka. Parhaimmillaan perheessä on ollut kiltalaisia kolmessa polvessa ja harrastajiakin neljässä. Citroën harrastus alkoi jo 80-luvulla ja ensimmäisen Citroën tapahtuma oli CCF:n järjestämä Isosyötteellä kesällä 1987.  AC ry perustettiin seuraavana vuonna ja alkuaikoina yhdistyksen  toiminnassa oltiin mukana aktiivisesti.  Tapahtumia järjestettiin ja tarinoita kirjoiteltiin, kunnes ruuhkavuodet ja yritys veivät voiton.  Harrastuksesta tuli ammatti.  Kerhotoiminnasta ei kuitenkaan täysin päässyt irti ja toiminnassa oltiin mukana aina jossain muodossa. Painopiste vain siirtyi 2CV harrasteen pariin.  Onkohan 30 vuoden aikana ollut montakaan Poho- tapahtumaa, missä ei oltaisi oltu mukana, muistelee Eija. Tapahtumia on koettu monenmoisia niin Suomessa kuin muualla Euroopassa.  

Eija toimii yrittäjänä Automecassa yhdessä Matin kanssa. Perheeseen kuuluvat kaksi tytärtä ja poika sekä kaksi kissaa.  Rakkain harrastus on musiikki, erityisesti lauluyhtye Vocalin kanssa harjoitellaan säännöllisesti ja esiintymisiä on silloin tällöin. Lapsenlapset, joita on jo neljä ovat tärkeitä ja rakkaita.  Lisäksi kielten opiskelu ja matkat kiehtovat. 

Eija Lampila

Keväällä tapahtuu:  

Korjausilta 24.4.2019 klo 17:30 Automecassa os. Päivölänkatu 34 Seinäjoki
Lämpimästi tervetuloa! 

Kokouskutsu: 

Pohojanmaan jaoksen kevätkokous järjestetään tuttuun tapaan Wappuajelun yhteydessä.  Kokoonnumme ensin 1.5.2019 11:30 Seinäjoella vanhan Anttilan  (nykyinen Ostoskulma) parkkipaikalla. Letka-ajelulle lähdemme n. klo 12:00 ja jatkamme  Ilmajoen Koskenkorvalle, Toiskaan, (osoite Palonkuja 9, 61330 Koskenkorva)  missä pidämme kevätkokouksen alkaen n. klo 13:00. Toiska järjestää kokoustarjoilun (kahvi/tee ja pikkusuolaista) minkä jaos tarjoaa jäsenilleen. Saamme myös tutustua talon toimintaan, mikä on erityisen hienoa ainakin kaikille heppafaneille. Tervetuloa mukaan!