Turussa juhlittiin 60. toimintavuotta

Krookilan Kotiseutukeskuksen Wanha Tupa oli täynnä naurua ja puhetta, kun Turun jaos aloitti 60-vuotisjuhlaansa 29.10.2022.

Kaikki vieraat tunsivat toisensa, kuulumisia ja juttua riitti. Alussa Tuvan emäntä Menna toivotti vieraat tervetulleiksi. Hän kertoi lyhyesti Wanhan Tuvan historiasta, joka alkoi 1420-luvulla samaan aikaan kun Kolumbus lähti etsimään Amerikkaa. Emäntä Menna oli innolla mukana juhlassa, sillä heidän perheessä on myös rättäri nimeltä Muru.

Juhla alkoi jaosporvari Helenan avauspuheella, jossa hän kertoi kokemuksensa rättäriharrastuksesta lähes 40 vuoden takaa ja uudelleen eläkeläisenä. Sen päälle kilisteltiin seljankukkajuomalla täytettyjä laseja juhlan kunniaksi ja kattoon nousi ponteva HAAA-huuto!

TURKU ONNITTELUSATEESSA

Oltermanni Pirkko onnitteli jaostamme Killan ja Raadin puolesta, ja saimme lahjaksi Turun Linnatonttu -lyhdyn vartioimaan perinteitämme. Uudenkaupungin kiltaneuvos Tom ja takapiru Tapio lahjoittivat jaoksensa pöytäviirin n:o 2. Mikä kunnia!! He touhuavat ahkerasti myös Turun jaoksessa, mm. toiminnantarkastajina.

Lahdesta Killan tuleva skriba Pekka ja Lissu toivat onnitteluadressin, josta varat menevät mm. vanhustyöhön. Sopii hyvin jaoksellemme. Porista toi terveiset komea jaosporvari Konsta.

Ennen juhlapäivää monet jaokset ja yksittäiset kiltakaverit onnittelivat meitä. Suurkiitokset, lämmittää kaikkia jäseniämme!

Kiltaneuvos ja varajaosporvari Tuijan ja Riston kokoaman kuvaesityksen äärellä muisteltiin seuraavaksi Killan ja jaoksemme vuosikymmenien harrastustoimintaan Hannun selostaessa ja Jukan hoitaessa laitteita. Välillä kajautettiin Arja Lylyn sätkälaulun turkulaisversion Rät-rät-rättäri. Laulun nuotit opetti ensin meille Pekka ja Lissu. Wanhan Tuvan juhlapöydässä oli tarjolla oikea juhlapäivällinen. Ruokailun jälkeen kylläisinä katseltiin lisää Riston kokoamia kuvia ja lehtileikkeleitä jaoksemme toiminnasta ja kokoontumisista muuallakin Suomessa. Arvuuteltiin missä ollaan ja keitä mahtaa olla kuvissa. Taas laulettiin ja seurusteltiin, ja päästiin vielä kahvittelemaan ennen kotiin lähtöä, kukin omaansa.

Muisteli Helena Tähtinen, jp