Raid 24 M•Rings

Raid 24 M•Rings

Syksyllä 2018 on ajatuksena lähteä katsomaan Span 24H2CV kilpailuja Circuit de Spa-Francorchampsin radalle. Kesällä 2016 starttanneen “Raid 24” eli “Raid to four” jotain ajatuksen tiimoilta tuli heti mieleeni että miksi ei “Raid to four motor rings”. Matkalla Spahan näet voisi suurin piirtein valita mitkä kolme muuta rataa otettaisiin matkakohteeksi.

Elossa olevat Euroopan radat karkaa helposti kovin kauas, vaihtoehtoja on mm. “pakollinen” Nürburgring ja sen Nordschleife. Itäisemmästä Saksasta löytyy Sachsenring. Vaihtoehtoja Sachsenringille on myös Assen Hollannissa.

Tanskasta löytyisi mm Jyllands-Ringen ja Padborg Park. Ruotsista löytyisi Mantorp Park ja muutama muu rata. Jos matkaan käyttäisi Via Baltikaa, niin miksei yksi kohde voisi olla Pohjoismaiden modernein rata, eli auto24ring Pärnussa.

Pelkkää autourheilua ei kuitenkaan ole luvassa, mukaan otetaan roimakaupalla erilaisia kulttuurikohteita. Reittiä vain valitaan hieman noiden ratojen mukaan.

Siinä sitä on miettimistä, onneksi syksyyn 2018 on vielä aikaa. Yksi kuljin on jo kyllä ilmoittautunut tällekkin retkelle, ainakin alustavasti. Eli yksin ei tarvitse lähteä!